Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

Un metge de l'Hospital de Palamós reinfectat de Covid, un cas d'estudi gairebé únic al món

L'home no té cap patologia prèvia, és esportista i no pren medicaments

Reinfectat de Covid i sense haver tingut patologies prèvies. Això és el que li ha passat a un metge de l'Hospital de Palamós, Ramon Valls, que està patint una segona infecció de coronavirus, més greu que la primera. Sens dubte, aquest és un cas molt estrany a món i ja està sent estudiat per l'Hospital Germans Trias i Pujol. De fet, tal com explica Naciódigital, fins ara només s'han publicat sis estudis de reinfecció a món.

Els especialistes asseguren que, encara que sigui massa aviat per definir el comportament del virus, és difícil reinfectar-se. També indiquen que un segon contagi normalment és més lleu que el primer, a diferència del cas del metge de l'Hospital de Palamós. A més, es tracta d'una persona que no té cap patologia prèvia, és esportista i no pren medicaments.

Ramon Valls, de 62 anys, es va infectar el passat mes de març, amb símptomes lleus, i a l'agost es va tornar a contagiar. Al món només hi ha dos casos igual que el seu, un home de 46 anys de l'Equador i un noi de 25 anys de Nevada, tal com recull la revista The Lancet. L'estudi de l'Hospital Germans Trias i Pujol té com a objectiu comprovar si el coronavirus genera els mecanismes de la immunitat.

Segons el director de la investigació de The Lancet, el doctor Mark Pandori, explica que hi ha tres hipòtesis per explicar aquestes reinfeccions. La primera aposta que les defenses generades en la primera infecció faciliten el camí per una segona soca del virus. La segona diu que la segona soca és més virulenta que la primera i les defenses adquirides no poden respondre correctament. Finalment, la tercera diu que la primera infecció és de dues soques i que s'activa primer una i després l'altra.

2.855 nous casos confirmats per PCR a Catalunya

El departament de Salut ha notificat aquest dimarts de 2.855 nous casos confirmats per PCR o tests d'antígens (TA), elevant la xifra total a 179.162 des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, ha informat de 51 noves morts, que sumen 13.670 des de l'inici de la pandèmia. A més, hi ha 77 ingressats més per coronavirus als hospitals catalans, amb un total de 1.385 persones, 239 de les quals a l'UCI.

Pel que fa al risc de rebrot, la xifra ha pujat 28 punts arribant a 466,49. L'única nota positiva és la taxa de transmissió o velocitat de contagi, que ha baixat lleugerament de l'1,30 a l'1,28.