Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general d'una terrassa de Platja d'Aro

Els metges de Catalunya fan una petició després del brusc augment de positius

El president del COMB, Jaume Padrós, demana a l'executiu fer «tots els esforços possibles» davant l'increment de casos

La Covid-19 té cops amagats. Si no, no es podria explicar l’augment de positivitat que hi ha hagut els darrers dies a Catalunya. La taxa de positius ha superat altra vegada el 5% —el màxim que recomana l’OMS— i Barcelona ha duplicat els seus casos en només una setmana. En aquesta línia, els metges han alçat la veu.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat al Govern que elimini les franges d'edat i que es pugui vacunar tothom que vulgui. En declaracions a TV3, ha afirmat que és molt important que la vacunació arribi als més joves «com més aviat millor». Explica que són els que interaccionen més i especialment en aquesta època de l'any.

Per això, ha demanat al Govern que faci «tot els esforços possibles» perquè hi hagi el màxim de població vacunada en el menor temps possible, especialment tenint en compte l'avanç de la variant Delta. També ha fet una crida a la responsabilitat individual i ha valorat que els test d'antígens serien una bona eina per a l'oci nocturn i altres activitats.

Padrós ha reconegut la preocupació per la pujada dels contagis que s'està registrant els darrers dies, també per l'afectació que porti a l'atenció primària. Ha recordat que aquest àmbit sanitari ho va passar molt malament l'estiu passat.

«Tots els esforços possibles»

Ha confiat també que la pujada no comporti una afectació en la recuperació de la presencialitat que s'ha anat fent des de la primària. 

D'altra banda, ha recordat que el dret a l'objecció de consciència davant la llei de l'eutanàsia és individual i no el poden exercir organitzacions en bloc. Padrós ho ha dit en relació al manifest de diverses ordres religioses que dirigeixen hospitals on s'oposen a aquesta norma. 

El president del COMB ha recordat que aquesta és una prestació que forma part del sistema sanitari i, per tant, els ciutadans han de poder ser atesos. Tot i això, ha assegurat que les peticions es poden comptar amb els dits de la mà i ha lamentat que hi ha més soroll que una altra cosa.