La Policia Local de Vigo ha identificat vuit persones en una festa organitzada per dos metges que treballen a l'Hospital Álvaro Cunqueiro, segons ha informat el mitjà 'La Voz de Galicia'. Davant els sorolls i la música alta, els veïns van telefonar a la Policia Local de matinada. Les autoritats van acudir en quatre ocasions al lloc per a detenir la festa, però els assistents van fer cas omís, ja que no van obrir la porta i van continuar amb la festa. Segons informa el mitjà 'La Voz de Galicia', un dels assistents els va fer una butifarra als agents. Les persones van estar tota la nit en el pis.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Així doncs, una patrulla va fer guàrdia durant tota la nit i, a les 7.30 hores, va poder identificar a vuit assistents que sortien de l'habitatge. No obstant això, se sospita que la reunió podria haver estat de més de 10 persones. Segons relata el mitjà gallec, la Policia Local creu que la majoria dels assistents eren doctors, encara que aquest és una dada que no està confirmada i s'està investigant. No obstant això, la mestressa li va explicar al 092 que aquest pis va ser llogat per un psiquiatre i un traumatòleg de l'hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo.
Un parell d'hores més tard, cap a les 1.10 hores, els agents van tornar al pis, sense que ningú els obrís la porta. El mateix va ocórrer a les 2.30 hores i a les 3.00 hores. Després de fer guàrdia, a partir de les 7.30 i fins a les 9.00 hores, es van començar a identificar a les persones que sortien de l'habitatge. Així, els assistents podrien rebre sancions per incomplir les mesures anticovid.
No és la primera vegada que succeeix
Aquesta no és la primera vegada que succeeix una cosa així. El mes de novembre del passat any, 15 metges residents de l'hospital Arnau de Vilanova, a Lleida, es van contagiar després d'assistir a diferents festes il·legals organitzades per ells mateixos.
Aquestes persones eren doctors MIR i feia poques setmanes que estaven treballant en el centre en qüestió. Segons informaven diferents mitjans, aquestes persones havien estat contractades a causa de l'augment de casos de coronavirus i, per això, va generar molta indignació entre el personal que treballava a l'hospital.
Com a resultat, a més dels seus contagis, els seus companys d'ofici també van haver de romandre en quarantena per haver estat en contacte amb ells. Això va fer que en un moment en el qual a l'hospital es necessitava personal, la necessitat fos més gran.
Sancions per l'incompliment de mesures sanitàries
Recordem que incomplir amb les mesures sanitàries poden fer comporta enfrontar-se a sancions, encara que algunes poden variar en funció a la comunitat autònoma. Per exemple, en la pàgina web de 'Gencat.cat' podem llegir quan es consideren infraccions lleus, greus o molt greus. A continuació us expliquem quines són algunes de les quals apareixen en la llista.
Infraccions lleus
Aquestes infraccions es poden sancionar amb una multa de fins a 3.000 euros. Entre aquestes infraccions podem trobar el no portar la màscara o no complir amb el distanciament domiciliari en cas d'haver estat en contacte estret amb un positiu de Covid-19.
Infraccions greus
Poden ser sancionades amb multes de 3.001 a 60,00 euros. També es poden enfrontar a sancions de clausura o suspensió de locals o establiments durant un període màxim de 6 mesos. Entre aquestes infraccions podem trobar les següents: incomplir amb el confinament domiciliari en cas d'haver donat positiu o incomplir de forma reiterada una ordre general de confinament.
Infraccions molt greus
Multes de 60.001 a 600.000 euros. També es poden enfrontar a sancions de clausura o suspensió de locals o establiments durant un període màxim de 5 anys. Entre aquestes infraccions podem trobar les següents: incomplir de manera reiterada aïllament domiciliari en cas de ser positiu de Covid-19 o reincidir en infraccions greus.