IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els metges dels CAPs faran vaga del 26 al 30 de novembre

Hi ha convocats 5.700 professionals i es queixen de la manca de solucions, l'excés de pacients i les retallades

La falta de personal, un problema per al Trueta
Els metges dels CAPs faran 5 dies de vaga a causa de la seva situació | CatalunyaDiari.cat

Els metges dels centres d'Atenció Primària han confirmat que faran una jornada de vaga al llarg de cinc dies, concretament del 26 al 30 de novembre. Hi ha convocats 5.700 professionals entre metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs. 

La manca de solucions, l'excés de pacients i les retallades van fer que els metges d'assistència primària es declaressin en una situació límit a principis de setmana. En aquesta línia, doncs, el col·lectiu ja suggeria la possibilitat d'aturar la seva activitat. La principal causa que exposaven aleshores era la precarietat dels seus sous i el fet d'haver-se d'enfrontar-se a guàrdies sense descans o a torns que no compleixen els mínims laborals. 

El silenci de l'administració, clau

Tal com asseguraven diversos metges a 'La Vanguardia' a principis de setmana, la seva situació ha estat repudiada per una administració, sobre la qual asseguren que no els dona molta importància. Si no es trobava cap mena de solució, el Departament de Salut i Institut Català de la Salut ja alertaven de la situació i explicaven que la vaga era una opció més que sòlida. 

Ni les 1.342 places de metge de família convocades pel 25 de novembre han servit perquè els metges frenessin el que ja havien anunciat dies abans. «Mai havíem trobat tanta cohesió en tots els territoris. Tot i les diferències entre les distintes zones hi ha una sensació comuna de sobrecàrrega i degradació», afirmava aleshores Óscar Pablos, secretari de Primària del ICS en el sindicat Metges de Catalunya.                          

Ara, doncs, els metges dels centres d'Atenció Primària ja han relatat que faran una jornada de vaga al llarg de cinc dies, concretament del 26 al 30 de novembre. Caldrà estar a l'espera de veure si la proclama serveix i, sobretot, com es desenvolupa l'atenció mèdica durant aquests dies. 


Comentaris

envia el comentari