IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els metges d'assistència primària esclaten davant la precarietat laboral

La manca de solucions, l'excés de pacients i les retallades fan que els metges es declarin en una situació límit

Imatge d'arxiu de la sala d'espera de la Vall d'Hebron amb diverses persones esperant ser ateses
Les cues a les sales d'espera, una de les queixes dels metges en qüestió | CatalunyaDiari.cat

Moment més que crític per a l'atenció primària. Els metges d'assistència primària diuen 'prou' i es queixen de les males condicions laborals que estan forçats a acceptar. Els metges d'aquest sector, doncs, es plantegen fer vaga per arguments més que sòlids com pèrdues salarials d’un 30%, a més a més de les imposicions desmesurades per a aquells que no porten molt de temps en l’exercici de la professió.

Es queixen, tal com avança 'La Vanguardia', de la precarietat dels seus sous i pel fet d'enfrontar-se a guàrdies sense descans o a torns que no compleixen els mínims laborals. 

L'administració hi no diu res 

La situació queda agreujada pel silenci per part de l’administració que ha generat que un col·lectiu de molta importància, com és el de l’assistència sanitària, estigui angoixada i a les portes d’una vaga per les precàries condicions laborals. Si no es troba cap mena de solució, el Departament de Salut i Institut Català de la Salut, haurà de preparar-se per fer front a una vaga sense precedents.

Convocades 1.342 places de metge de família el 25 de novembre han servit per frenar la vaga que se celebrarà amb posterioritat. Tot i l’excés de treball només s’atorgaran les places mencionades, i no per manca de candidats, 1.722 especialistes la majoria d’ells en exercici. Posteriorment a la celebració de la convocatòria no hi haurà paralització pel sentiment general de desengany amb la manera en la qual han d’exercir la professió.

«Mai havíem trobat tanta cohesió en tots els territoris. Tot i les diferències entre les distintes zones hi ha una sensació comuna de sobrecàrrega i degradació», afirma Óscar Pablos (secretari de Primària del ICS en el sindicat Metges de Catalunya.                          


Comentaris

envia el comentari