rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Les línies L2, L9 nord i L10 del metro de Barcelona patiran talls a l'agost

Totes les connexions afectades disposen d'alternatives en altres línies metro o en busos metropolitans
El metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que, a causa d'unes actuacions de millora i manteniment, el servei de metro de Barcelona quedarà interromput parcialment durant el mes d'agost a les línies L2, L9 nord i L10. 

 

La línia 3 també es veurà afectada a l'alçada de l'estació de Penitents, la qual romandrà tancada la totalitat del mes. Tot i l'afectació a la mobilitat que poguessin suposar aquestes obres, TMB ha volgut recordar que totes aquestes connexions disposen d'alternatives bé en altres línies metro o en busos metropolitans.

  

La línia L2 amb talls del 30 de juliol al 2 de setembre

El tram entre Paral·lel i Universitat estarà tancat a l'L2 del 30 de juliol al 2 de setembre, ambdós inclosos, mentre que la resta de la línia funcionarà amb normalitat. Segons ha assenyalat TMB, mentre el servei estigui interromput, els usuaris podran utilitzar l'enllaç servir l’enllaç entre l'L2 i l'L3 de metro a l’estació de Passeig de Gràcia i la línia de bus D50 que fa el trajecte entre Paral·lel, Sant Antoni i Universitat. 

 

En aquest tram de 410 metres de via doble, es renovaran 18 metres de via i s'instal·laran topalls fixos al final de la línia. El cost total de l'actuació està previst que pugi a 3,2 milions d'euros.

 

Una imatge d'arxiu del metro de Barcelona | Cedida / TMB

 

 

De l'1 d'agost al 29 d'agost, obres a l'L9 nord i l'L10  

Pel que fa a les aturades a la L9 nord i la L10, es veurà afectat pels treballs de millora el tram compartit entre la Sagrera i Bon Pastor, restant sense servei les estacions de La Sagrera i Onze de setembre i utilitzant-se com terminal provisional de les dues línies la de Bon Pastor. La resta de la línia 9 Nord, entre Bon Pastor i Can Zam, i la resta de la línia 10, entre Bon Pastor i Gorg, funcionaran amb normalitat.

 

Les alternatives de transport per aquest tram seran, per qui hagi d'anar a Santa Coloma, l'L1 entre La Sagrera i Fondo i, en direcció Badalona, la connexió entre l'L1 i l'L2 a Clot. Les obres que s'hi faran consistiran en la substitució i ajustos de diferents elements de la infraestructura de la via.

 

L'estació de Penitents tancada durant dos mesos

La renovació de quatre escales mecàniques que comuniquen els dos nivells dels vestíbuls intermedis amb el principal, serà la causa de la interrupció del servei a l'estació de Penitents de la línia 3. La resta de línia continuarà funcionant amb normalitat.

 

L'estació de La Sagrera, afectada   | CatalunyaDiari.cat

 

Els usuaris disposaran de diverses línies d'autobús com a alternativa. La línia 27 els permetrà desplaçar-se de les estacions de Vallcarca (L3) i Vall d'Hebron (L3 i L5) fins al Parc Sanitari Pere Virgili. Podran anar també des del passeig de la Vall d’Hebron entre l’Hospital Quirón i l’estació de Vall d’Hebron (L3 i L5) agafant les línies H4 i V15.