Els treballadors del metro de Barcelona convoquen una nova vaga pel 8 i el 29 d'abril

La plantilla vota en assemblea a favor de fer aturades de quatre hores per torn

Imatge de l'estació de Sagrada Família durant una vaga de metro | CatalunyaDiari.cat

Els treballadors del metro de Barcelona han votat aquest dijous a favor de convocar una nova vaga pel 8 i el 29 d'abril, segons han confirmat fonts sindicals. La plantilla ha votat en dues assemblees, una aquest matí i una altra a la tarda, la proposta de fer mobilitzacions i aturades, i finalment s'ha imposat l'opció de fer vaga el 8 i el 29 d'abril.

Els treballadors faran aturades de 4 hores a cada torn: matí, tarda i nit. Les mobilitzacions arriben per les discrepàncies entre la plantilla i la direcció del TMB, en especial per la gestió de la crisi de l'amiant.

Estació L1 de Metro, a Urquinaona, a Barcelona.
Un treballador ha denunciat patir una malaltia greu per culpa de l'amiant | TMB

Un treballador del metro de Barcelona assegura patir asbestosi per l'amiant

Primer cas de malaltia greu causada per l'amiant al metro de Barcelona Un treballador ha assegurat aquest dimecres, 13 de març, que pateix asbestosi i s'erigeix com el primer cas de malaltia de caràcter greu a causa de la infecció.

Els membres del comitè d'empresa critiquen la gestió de Transports Metropolitans de Barcelona(TMB) de la presència d'amiant a la xarxa. Rafael Rubio és el treballador afectat per haver-li diagnosticat asbestosi, una patologia pulmonar derivada de l'amiant. Rubio treballa al metro des de 1978 i va estar en contacte amb aquest mineral fins a l'any 2002. A partir de 2015 va haver d'acudir al metge com a conseqüència d'escopir sang.

'NacióDigital' explica que quan se li va detectar la malaltia TBM va anunciar que «l'ajudaria en el que fos necessari». Però els representants del comitè d'empresa denuncien que el cas de Rubio posa de manifest que ni s'ha indicat els llocs on encara hi ha amiant, ni s'ha fet una desamiantació ni s'ha informat als treballadors.


Comentaris

envia el comentari