Milers de persones marxen pel centre de Barcelona en contra de la 'Llei Aragonès'

Els participants denuncien que es vol convertir l'educació, la sanitat i els serveis socials públics en «mercaderies»

Més de 2.500 persones han omplert els carrers de Barcelona en contra de l'anomenada 'Llei Aragonès'
Més de 2.500 persones han omplert els carrers de Barcelona en contra de l'anomenada 'Llei Aragonès' | Cedida

Una gran manifestació ha recorregut aquest diumenge al migdia el centre de Barcelona per exigir l’aturada de la Llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a 'Llei Aragonès'. Unes 2.500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, han rebutjat pels carrers de la ciutat la llei perquè «pretén convertir l’educació, la formació superior, la sanitat i els serveis socials en mercaderies amb les quals fer negoci».

La manifestació ha acabat amb la lectura d'un manifest unitari

Així ho han expressat al final del recorregut, a la plaça Sant Jaume, amb la lectura d’un manifest unitari per part de representants dels diferents sectors i entitats integrants de la Plataforma Aturem la 'Llei Aragonès'. El manifest llegit exigeix també a ERC i tots els grups parlamentaris que donen suport a la llei que «aturin el setge contra els serveis públics catalans». «Avui hem vingut a dir ben alt que no farem ni una passa enrere davant dels atacs contra l’educació, la sanitat i els serveis socials», han expressat.

La marxa ha acabat amb la lectura d'un manifest unitari
La marxa ha acabat amb la lectura d'un manifest unitari | cedida

Segons els manifestants la llei, que encara no ha estat aprovada, obre la porta que les empreses privades «posin un peu» a la sanitat o l’educació pública. «Entenem la llei Aragonès com un nou intent de privatització dels serveis de la salut i sanitaris, uns serveis que garanteixen drets fonamentals i que, per tant, han d’estar garantits per l’Estat», han reclamat al final del recorregut els convocants.

L’acció d’aquest diumenge s’emmarca dins d’una campanya de mobilització que la plataforma, formada per prop de 100 col·lectius, entitats i moviments contraris a l’aprovació d’aquesta llei, està impulsant els darrers mesos i que ha intensificat aquesta setmana.

També et pot interessar...


Comentaris
Indignat
Ja va sent hora que el poble es mobilitzi contra aquests botiflers venuts a l'Ibex 35

envia el comentari