tonyinada

Milers de tapes servides durant la Tonyinada 2019 de l'Hospitalet de l'Infant

La Tonyinada va donar el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina d'enguany

El passat diumenge, 19 de maig, l'Hospitalet de l'Infant va posar en marxa una de les seves festes més esperades, les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina. Ho va fer amb la celebració de la tradicional  Tonyinada, una diada en la qual nombrosos establiments del municipi ofereixen a tots els assistents diverses tapes elaborades amb tonyina  pel preu de 2 euros. Es van repartir un total de 2.100 "tonyi-tapes" durant diumenge, les quals fan ressò de l'ingredient principal d'aquestes jornades que, enguany, celebren la seva vintena edició. 

La gastronomia no va ser l'única protagonista, ja que també  es van celebrar diverses actuacions musicals de la mà dels  Batukets  de l'Hospitalet de l'Infant i de l'agrupació musical The Summer Lovers.  D'altra banda, els més petits van poder gaudir de tallers en els quals van formar part de la festa celebrada durant tot el diumenge. Així doncs, els mateixos van poder aprendre a cuinar clotxes de tonyina, per exemple, entre altres activitats. 

Cal destacar, també, el caràcter solidari d'aquesta nova edició, la qual comptava amb un estand de venda de mini clotxes solidàries, el benefici de les quals anava destinat a la Fundació el Somni dels Nens, que dóna suport als infants que pateixen càncer o altres malalties cròniques i greus, així com a les seves respectives famílies. 

tonyinada
Es va servir un total de 2.100 "tonyi-tapes"  | Cedida

 

Les Jornades s'allargaran fins al pròxim 9 de juny

Un total de  tretze establiments  són els que fan possible la celebració d'una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina. A tots ells podreu trobar les "tonyi-tapes", les quals us permetran fer un petit tast de la gastronomia protagonista de la festa. A onze d'aquests, a més, s'oferiran menús que contenen la tonyina com a ingredient principal. El preu d'aquests oscil·larà entre els 12,50 i els 25 euros.

«Diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat  dels cuiners que, després de dues dècades, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona; i cada any presenten noves creacions gastronòmiques» deia Elidia López, regidora de Turisme de l'Hospitalet de l'Infant. 

tonyinadaDurant la jornada van tenir lloc diversos tallers infantils gratuïts  | Cedida

 

A més, tots aquells que tastin els menús de tonyina podran participar en diversos sortejos  durant la celebració de la vintena edició. D'altra banda, la Regidoria de Turisme ha posat en marxa un  concurs fotogràfic a Instagram. El premi per la fotografia més votada seran quatre entrades per anar a Port Aventura World, mentre que els tres finalistes seran obsequiats amb una. Si voleu més informació, la trobareu punxant sobre aquest enllaç