L'aeroport de Reus tanca el 2018 superant el milió de passatgers

Malgrat haver perdut passatgers el darrer mes, la instal·lació supera la xifra desitjada

L'aeroport de Reus ha tancat el 2018 superant la barrera del milió de passatgers. Es tracta d'una xifra que ja s'havia assolit el passat mes de novembre, quan un molt notable increment d'un 20 % en el nombre de passatgers el va situar en 1.030.813 usuaris rebuts durant el 2018. Aquesta xifra, sumant-hi l'activitat del mes de desembre, s'ha convertit en 1.037.576 passatgers que han passat per la infraestructura de Reus durant el 2018, un 1,8 % més que l'any anterior.

El mes de desembre en particular han utilitzat l'aeroport 6.763 passatgers que, per aquest mes en concret, suposa haver-ne perdut un de cada quatre. El desembre del 2017 van passar per la infraestructura reusenca un 24,9 % més de passatgers. La nota positiva arriba per la banda de les operacions; les operacions comercials han crescut un 3 %, els darrers dotze mesos, una mitjana que s'acosta a la de l'aeroport d'El Prat, que ho ha fet un 3,9 %, però que queda lluny del 6,1 % del de Girona.

control seguretat aeroport Reus
La cua per passar el control de seguretat | Isma Llanes

 

L'aeroport registra més vols

El conjunt de les operacions ha registrat un augment del 5,2 %, i és que al llarg de l'any s'han dut a terme 16.855 moviments. De nou, des d'Aena s'han fet públiques també les dades que fan referència al mes de desembre en particular. Han passat per l'aeroport de Reus 1.030 vols, un 60,4 % més que fa un any; d'aquests, 6.767 han estat comercial, el 3 % al qual hem fet referència anteriorment.

Després que la marxa de Ryanair a l'aeroport d'El Prat deixés tocat l'aeròdrom reusenc,  la línia del milió de passatgers havia quedat marxada com a símptoma de recuperació de la instal·lació. Aquest dilluns s'han conegut les dades amb les quals han tancat l'any els aeroports de Catalunya. El de Reus, a banda de certificar la bona tendència pel que fa a recepció de passatgers, ha mantingut un cert augment en el nombre d'operacions.

L'aeroport de Reus està immers en un projecte de millora que l'ha de deixar preparat per als pròxims 20 anys segons Aena. El cas és que la terminal s'ampliarà per tenir més capacitat d'absorció de passatgers, així com els espais que necessiten els avions per aparcar a l'aeroport, o les portes d'embarcament, que passaran de sis a dotze una vegada hagin acabat les obres.