IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un milionari espanyol podria tenir la cura definitiva del coronavirus

El fàrmac es començarà a provar pròximament en humans malalts per Covid-19

Un treballador sanitari en un hospital d'Indonèsia
El fàrmac ataca la proteïna EF1A, la segona més abundant en el nostre organisme que ajuda en la reproducció del virus | Cedida

José María Fernández Sousa, un dels homes més poderosos i rics d'Espanya, podria tenir la cura per la Covid-19. El president de la companyia biotecnològica Pharma Mar ha experimentat un increment del 35% en les seves vendes des del confinament. Sousa és propietari d'una farmacèutica especialitzada en tractaments oncològics que ha vist en el coronavirus una oportunitat. Després de l'èxit dels tests PSR que ha desenvolupat Rosario Cospedal, l'empresa ha anunciat que podria tenir a les seves mans un antiviral contra el coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquest antiviral compta amb el suport i l'aval de Luis Enjuanes, cap de departament d'investigacions sobre coronavirus del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Tot i que el fàrmac ja està desenvolupat, s'està a l'espera que l'Agència Espanyola del Medicament aprovi el protocol per desenvolupar un assaig clínic en fase II, és a dir, en un pacient que realment estigui malalt per Covid-19.

«Estem en espera de la confirmació per poder començar les proves en diversos hospitals madrilenys en els pròxims dies», asseguren fonts properes a la companyia, que esperen poder posar el fàrmac a disposició de tots els hospitals. El fàrmac en qüestió rep el nom de Aplidin i era utilitzat per guarir un tipus de càncer de medul·la òssia. Sens dubte, el fet que el fàrmac compti amb l'aval d'Enjuanes, un dels millors viròlegs del món, és la millor garantia en la presentació del fàrmac.

De moment, Aplidin ja ha demostrat tenir una potència 1.000 vegades superior a qualsevol altre antiviral que s'hagi provat amb anterioritat, «La clau està en el fet que el nostre fàrmac ataca la proteïna EF1A, la segona proteïna més abundant en el nostre organisme que juga, a més, un paper clau en la reproducció de virus. S'ha testat al laboratori d'Enjuanes i els resultats són espectaculars. Estem esperant la llum verda de l'Agència del Medicament per provar en humans».

 

El fàrmac no s'ha provat a Europa

Tot i que el fàrmac ja s'utilitza a Austràlia com a tractament contra el mieloma, a Europa no està provat pel que si tirés endavant seria «un èxit de la investigació espanyola, no només de la companyia. Això és una carrera de relleus, no importa qui és el que arriba, l'important és que surti alguna cosa».

«Estem enfrontant-nos a una situació sense precedents. El sector al complet està funcionant com un equip al servei de la societat. No és una qüestió de qui arriba primer, sinó d'aportar totes les nostres solucions i possibilitats per poder arribar junts a l'objectiu desitjat que és vèncer el coronavirus», assegurava Fernández Sousa.

Malgrat que el fàrmac encara no s'ha provat en humans infectats per Covid-19, la veritat és que el seu gran èxit ha provocat que l'empresa s'hagi disparat en borsa fins a un 9,5%. Aplidin unit als kits de detecció de Covid-19 desenvolupats per Rosario Cospedal en Genòmica ha provocat que l'empresa hagi anat adquirint rellevància en els últims anys.

Rosario Cospedal ja és considerada una eminència en l'àmbit científic i així ho recalquen els seus afins: «És una dona amb un nivell científic molt alt, a més de molt bona persona, però Charo és al·lèrgica als mitjans, li horroritza que la gent pensi que ha arribat fins on està perquè és la germana de Maria Dolores». Sens dubte, José María Fernández Sousa ha sabut aprofitar el món marí per desenvolupar fàrmacs que poden arribar a salvar la vida de milers de persones.


Comentaris

envia el comentari