Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
tgn

Els 'millenials' de Tarragona ja no paguen en efectiu

Més del 60% de les operacions a la demarcació ja es fan exclusivament amb targeta

tgn
Cada cop més estudis apunten a una tendència clara: més targeta, menys efectiu | Cedida

 

«Pagarà en efectiu o en targeta?».  Cada cop menys ciutadans tenen dubtes a l'hora de resoldre una de les preguntes més arquetípiques a la qual tots sense excepció ens hi hem d'enfrontar en més d'una ocasió cada dia. En especial, els 'millenials', ja sabeu, els joves —i no tan joves— que no arriben als 35 anys i que encapçalen la nova generació. Cada cop més estudis confirmen una tendència clara que deixa el futur de la circulació dels bitllets amb seriosos interrogants, també a la demarcació de Tarragona.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Vuit de cada deu 'millenials' de l'Estat reneguen de l'efectiu i reconèixen fer servir la targeta com a mètode gairebé exclusiu per fer els pagaments. L'onada també es nota a la resta de generacions, i un estudi recent del BBVA confirma que més del 60% de les operacions registrades al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre passen directament per aquesta forma de pagament. Val a dir, però, que el de Tarragona és el percentatge més baix de les quatre demarcacions catalanes.

Diversos experts avisen que «l'economia en efectiu pot arribar a desaparèixer» en un futur no gaire llunyà

La majoria dels espanyols creuen que,  en un futur no gaire llunyà, l'economia en efectiu acabarà desapareixent. Juan Carlos Gázquez-Abad, professor d'economia i empresa a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), subratlla que «la targeta ja està desbancant els diners en metàl·lic, i les decisions que es comencen a prendre en diversos països i bancs centrals  ens porten a pensar que, efectivament, l'efectiu podria arribar a desaparèixer».  El percentatge de prevalença de les targetes s'accentua en les ciutats més poblades.

En els darrers anys, a més, la irrupció de la tecnologia mòbil també ha creat unes noves regles del joc que poden canviar el panorama i accelerar la caiguda dels caixers automàtics. «Les expectatives de creixement dels pagaments per mòbil a casa nostra són molt altes»,  alerta el professor de la UOC. «Genera seguretat física perquè evita els robatoris de diners, i som un dels països d'Europa amb una ràtio més alta de dispositius mòbils per habitant», reforça. Les targetes ja han desbancat la tradició d'anar als caixers per convertir-lo en una visita puntual,  i els mòbils ja truquen a la porta per suggerir un nou canvi de tendència.