Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Passeig marítim de la Móra-Tamarit.

La Móra-Tamarit i l'Ajuntament estableixen un protocol per elaborar un Pla de Millores pel barri

L'associació de veïns redactarà un full de ruta amb l'ajuda de tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya i després es posarà en comú amb els tècnics del consistori

Passeig marítim de la Móra-Tamarit.
Una de les reclamacions veïnals és que el passeig marítim de la Móra tingui continuïtat. | TarragonaDigital
 

L'Ajuntament de Tarragona i l'Associació de Veïns de la Móra-Tamarit han establert un protocol per elaborar un Pla de Millores pel barri. El document indica que l'entitat veïnal redactarà, amb la col·laboració de tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya, un full de ruta amb totes les actuacions que cal fer en aquesta zona de la ciutat. Després, es posarà en comú amb els tècnics municipals i es definirà amb exactitud què cal fer, on i com. «Aquí hi viuen 2.000 persones, 14.000 a l'estiu, i no tenim ni consultori mèdic ni llar d'infants», lamenta el president de l'entitat veïnal, Francesc García. 

[predef]tarragona-whats-192[/predef]

La Móra-Tamarit redactarà el seu propi Pla de Millores

Es troba a onze quilòmetres de Tarragona, té uns 2.000 habitants i no hi ha «ni poliesportiu, ni consultori mèdic ni tampoc llar d'infants», lamenta el president de l'entitat veïnal. A més, enumera altres problemàtiques com l'aigua estancada del canal, la degradació de les pistes esportives, l'absència d'un local per fer-hi activitats, els errors en el plantejament de la vialitat rodada o el passeig marítim «sense acabar».

És per aquest motiu que el consistori i l'entitat veïnal han acordat que serà aquesta última qui elaborarà el Pla de Millores a seguir. Es tracta d'un full de ruta que redactaran amb l'ajuda de tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya i que, després, es posarà en comú amb els tècnics municipals. Aquest dilluns, membres de la UPC ja van visitar el local de l'entitat veïnal. «Per això hem signat un protocol d'intervenció mútua, perquè no quedi en paper mullat», expliquen des de l'entitat, que serà qui pagarà en primer lloc, a l'espera de la col·laboració municipal. El protocol entrarà en vigor tan bon punt el signi el regidor de Territori, Xavi Puig, fet que es produirà en els pròxims dies, i el Pla podria estar enllestit abans d'acabar l'any.

Imatge del canal de desembocadura d'aigües fluvials de la Móra-Tamarit.
Imatge del canal de desembocadura d'aigües fluvials de la Móra-Tamarit, que els veïns reclamen soterrar. | TarragonaDigital
 

«Volem canvis per començar a ser una mica més poble»

L'associació de veïns de la Móra-Tamarit està disposada a seguir amb el projecte d'Entitat Municipal Descentralitzada, que li atorgaria més poder econòmic i de decisió respecte a Tarragona, i que li obriria les portes a subvencions de la Diputació o la Generalitat. «El 76% dels pobles de Catalunya tenen menys de 2.000 habitants», assegura Francesc Garcia. De fet, les millores que reclamen per la zona «ajudarien fer que la Móra fos més poble que ara».

Els sis eixos sobre els quals treballaran són: un nou plantejament de vialitat rodada amb redireccions, estudis de fluxos i noves senyalitzacions; evitar els accessos de vehicles al front marítim i habilitar noves zones d'aparcament;  allargar i millorar el passeig marítim, amb una reordenació de les terrasses;  cobrir el canal de desembocadura d'aigües fluvials per acabar amb l'aigua estancada, els mosquits i les pudors; equipar el barri amb consultori mèdic, llar d'infants, pistes esportives i un nou local social; arranjar la «muntanyeta», zona amb risc d'incendi a tocar de Tamarit; i, per últim, millorar la connectivitat viària entre tots dos punts. 

Independitzar-se de Tarragona segueix sobre la taula

Malgrat la col·laboració amb l'Ajuntament per dur a terme aquest Pla de Millores, la voluntat de l'associació és seguir amb el procés per aconseguir ser Entitat Municipal Descentralitzada. Tot i això, reconeixen que estan oberts a negociar amb l'Ajuntament en cas d'executar el pla. El consistori, per la seva banda, estaria d'acord a col·laborar amb la redacció d'estudis perquè la Móra es converteixi en EMD. En aquests moments, s'està redactant l'estudi de viabilitat econòmica, condició 'sine qua non' perquè s'organitzi un referèndum on els veïns puguin decidir el futur del barri.