Els millors 7 remeis naturals per desfer-te de la tos

Trucs eficaços que fan servir ingredients a l'abast de tothom

.
Hi ha diferents ingredients naturals que tenen propietats que ajuden a combatre la tos | Cedida

El nostre cos, entre altres, fa servir la tos com a mecanisme automàtic per tal de deixar les vies respiratòries més lliures i/o netes. Hi ha diversos factors que la poden causar, com ara bacteris, virus, al·lèrgies o fins i tot la pols

 

Quan la tos es torna molesta i persistent, hi ha diverses solucions per tractar-la i, fins i tot, algunes es poden preparar amb ingredients ben naturals a casa mateix. Tot seguit parlarem dels 7 millors remeis naturals per tal de posar remei a la tos amb flegmes o seca.

 

Els 7 remeis naturals més eficaços contra la tos

Si volem mitigar o fer desaparèixer els molestos atacs de tos, pot ser interessant fer servir alguna d'aquestes solucions casolanes i naturals, que no són gens difícils de preparar i poden calmar les nostres molèsties de manera veloç.

 

1. La llimona i la mel

Un dels grans clàssics a l'hora de combatre la tos o altres problemes de gola o de caire respiratori és la preparació de llimona i mel. Fa segles que aquests dos ingredients es combinen per tal de crear un xarop ben natural capaç de mitigar la tos i els seus episodis més molestos. 

 

Per tal d'elaborar aquest remei, només et caldrà escalfar una mica d'aigua dins d'una cassola i afegir-li una cullerada de mel i una altra de llimona. El resultat d'aquesta barreja, en estat líquid, cal que sigui ingerit calent, i també hi ha la variació del remei preparat sense aigua.

 

S'aconsella que aquesta preparació es prengui abans d'anar-se'n al llit, i cal no oblidar que per tal d'obtenir els efectes més potents i guaridors la mel ha de tenir una qualitat bona. 

 

  • També et pot interessar: Els 10 remeis més efectius contra el mal alè

 

2. L'aigua amb sal

Fer gàrgares amb sal i aigua pot ajudar en gran mesura a reduir la tos que tenim. De la mateixa manera que passa amb la preparació de llimona i mel, es tracta d'un remei ben antic a l'hora de mitigar el mal de coll o els atacs de tos.

 

Si la sal està present a les vies respiratòries, aleshores es podrà reduir la inflamació i expulsar millor la flegma. Per aquest motiu, quan ens banyem al mar sentim com se'ns destapen les vies respiratòries.

 

3. El gingebre

Es tracta d'una arrel mil·lenària coneguda sobretot per les grans virtuts medicinals que té. Al seu interior, hi trobem molts antioxidants i vitamines, i té propietats antisèptiques i antiinflamatòries per al cos. 

 

Per aquest motiu, constitueix un remei natural ideal per combatre la tos, a banda d'ajudar a la revitalització i la descongestió. Així, contribueix a suavitzar els efectes que causa la tos i els problemes que puguin donar-se al sistema respiratori.

 

Habitualment, la preparació de gingebre s'obté després de fer bullir una mica de gingebre, normalment tallat a làmines. Un cop s'ha fet bullir, es colarà i s'obtindrà un líquid resultant al qual es podrà afegir llimona i mel. 

 

  • També et pot interessar: Els 7 aliments ideals contra el colesterol dolent
Remeis molt econòmics i fàcils de preparar
Remeis molt econòmics i fàcils de preparar | Cedida

 

4. Els banys calents

Quan es té tos, un altre remei excel·lent és gaudir d'un bon bany calent. Els banys calents tenen efectes relaxants tant per als músculs de l'exterior del cos com per als que es troben a les vies respiratòries.

 

El vapor d'aigua, igualment, ajuda a relaxar l'aparell respiratori i a obrir els bronquis. Aquest estat de calma general del cos fa que l'individu pugui gaudir d'una relaxació que ajuda a reduir les flegmes i la tos.

 

5. El te

Al món hi ha un gran nombre de tes que es poden fer servir com a remei natural per a la tos. Entre les diverses varietats de tes que existeixen, podem destacar el te de pebre negre, que es fa servir quan la tos té flegma o és humida.

 

Habitualment, es fa una barreja de mel amb pebre negre i s'escalfa tot, cosa que ajuda a acabar amb la flegma i a obrir més els canals respiratoris.

 

A més, per tal de reduir la tos es pot fer servir qualsevol te natural que tingui propietats per mitigar la tos, com ara el te de menta o el de farigola, entre molts altres.

 

  • També et pot interessar: Descobreix quines són les 25 begudes que porten més cafeïna

 

6. La ceba

Tot i que pot resultar ben sorprenent, la ceba constitueix un remei altament eficaç a l'hora de mitigar la tos que tenim. Quan es tracta d'enfrontar-se amb qualsevol mena de tos, el suc de ceba amb mel és extremadament útil.

 

Sumades a les virtuts de la mel, les propietats antibacterianes de la ceba ajuden a formar un combinat ideal per tal de calmar els efectes que produeix la tos.

 

Per tal d'obtenir el suc de ceba que ens ajudarà a tossir menys, hauríem d'escalfar llimona i ceba picada al bany maria per un temps total de dues hores. Tot seguit, colarem la preparació i beurem un got del líquid obtingut cada 2-3 hores.

 

7. Els bafs d'eucaliptus

El vapor és un altre dels remeis més efectius a l'hora de calmar la tos. De fet, també pot ajudar-nos a fer disminuir considerablement la congestió i la inflamació, així com a relaxar i obrir més els canals respiratoris. Més específicament, el vapor que prové de les fulles d'eucaliptus constitueix un remei especialment eficaç a l'hora de vèncer els símptomes de la tos.

 

De la mateixa manera que passava amb els banys calents, el vapor de les fulles d'eucaliptus ajuda a relaxar i obrir les vies respiratòries, així com a fer disminuir la inflamació.

 

Per obtenir aquesta preparació tan beneficiosa, caldrà fer bullir aigua a l'interior d'una cassola juntament amb fulles d'eucaliptus i, si es vol, amb llimona. En el moment en què l'aigua comença a bullir, cal apagar el foc, tapar-nos el cap amb l'ajuda d'una tovallola i inhalar el vapor que se'n desprèn. D'aquesta manera, evitarem la dispersió del baf.

 

  • També et pot interessar: Els 6 remeis naturals que t’ajudaran a fer passar el refredat

Comentaris

envia el comentari