Primer pla de Risto Mejide amb ulleres de sol

Les millors 30 frases que ha pronunciat Risto Mejide

Un recull de les citacions més sorprenents del controvertit personatge que no deixa indiferent amb les seves crítiques ben àcides i singulars

En Risto Mejide és un personatge a voltes odiat i a voltes admirat, una icona mediàtica actual molt controvertida. Va saltar a la fama amb aparicions televisives en programes com ‘Operación Triunfo’, i la seva actitud —sigui certa o sigui un paper— no deixa indiferent a ningú cada cop que parla.

Si tens ganes de disposar de frases per reflexionar i, alhora, transmetre cinisme i pessimisme, t’encantarà el recull que t’hem preparat. Unes frases que sovint han aixecat polseguera i han ferit els seus destinataris però que ens hem proposat mostrar perquè cada persona pugui jutjar-les, sense fer-ho nosaltres. Així, és a les teves mans criticar-les o defensar-les.

  • Article relacionat: Deu frases de ‘First Dates’ realment memorables

Les 30 reflexions més rellevants formulades pel polèmic Risto Mejide

Tal com podràs veure,  moltes d’aquestes frases es van pronunciar durant el programa ‘Operación Triunfo’, un concurs on participen diversos aspirants a convertir-se en estrelles de la música, que competeixen per arribar a la final mentre reben formació musical i conviuen tots junts en una mateixa casa.

1Si us plau, us prego que em disculpeu. Sóc incapaç de simplificar millor. Si en fos capaç, em dedicaria a la política.

Aquestes disculpes estan carregades d’una crítica sense embuts cap als «grans pensadors de la societat que ajuden a viure millor els ciutadans». Les cometes denoten un cert to irònic.

2El respecte no s’exigeix: es guanya.

Una afirmació bàsica que segur que molts han sentit a llargmetratges i produccions televisives que ens mostren bandes de carrer, mafiosos i presoners. Quan ho diu en Mejide, sembla que sigui fins i tot més interessant.

3S’aprèn a somriure després d’haver plorat molt.

Com es pot valorar el significat d’un bon moment si no se n’han tingut de dolents? Aquesta frase ens indica que la llum no pot entendre’s sense la foscor.

4Encerta malament i pensaràs.

Aquestes paraules juguen amb la popular frase de «pensa malament i encertaràs» donant-li la volta. Segur que estimula les reflexions de molta gent.

5Viu com si la teva vida fos un pla B etern.

Amb això, en Risto Mejide vol subratllar la rellevància de la improvisació en una existència que mai no és fàcil per a ningú. 

6D’alguna manera, ets com un consolador. M’explico: ets perfecta en l’execució, però tremendament freda en el sentiment.

Una participant del concurs ‘Operación Triunfo’ va haver d’entomar aquesta crítica tan xocant i amb un toc verd

 

7Primer de tot, vull fer un reconeixement cap a la gran cínica que s’amaga rere algú que tria els títols que has triat per tal d’arribar fins aquí. Deixa que te’ls recordi: «Un error de los grandes», «Adiós», «Runaway» i «Me muero».

Amb aquestes paraules, en Risto Mejide va voler destacar de manera perspicaç tots els títols de cançons escollits per una de les concursants del programa per a les seves actuacions en gales.

8Has desafinat tant que m’ha caigut l’orella. Quan cantes fas gestos estranys… com el Gollum amb el qual ens has delectat durant la teva darrera actuació.

Ens tornem a topar amb una altra crítica sonada del polèmic personatge cap a un altre concursant del certamen musical.

9Sempre plora abans qui no hauria de fer-ho. El plor, el veritable plor, l’autèntic suc de les penes, apareix per primera vegada sempre on no toca.

En aquesta ocasió, es fa èmfasi en la tristesa continguda amb aquesta citació cèlebre i en la manera aparent que aquest sentiment pot tenir d’ofegar-nos en instants inesperats.

10No hi ha cap so que pugui descriure la teva actuació d’aquesta nit, i si n’hi hagués un no sortiria per la boca.

De nou, Mejide vol criticar un participant d’OT però ho fa d’una manera subtil que demostra a tothom que no li ha agradat la manera de cantar d’aquella persona.

11Per cada manera d’estimar-se bé que hi ha, existeixen 99 formes d’estimar-se com més va pitjor.

No resulta gaire difícil que els individus ens enfonsem en l’autoexigència i l’autocrítica sense vigilar com tenim cura de nosaltres mateixos.

12Les grans lliçons arriben en els pitjors moments.

Aquesta és la raó que fa que siguin tan transcendentals, perquè sembla que en els moments més durs les lliçons ens causen un impacte molt més gran.

13Creure fermament que no hi ha res que duri t’ajuda a fer que les coses acabin durant.

Podria ser que el temor a la brevetat de l’existència fos el motor més important a l’hora de fer que gaudim de cada instant.

14Hi ha algú més a qui se li hagi mort el gos, el canari, o un avi, i que vulgui deixar l’Acadèmia? Aquí fora hi ha molta gent ‘currant’ que perd familiars però no abandona la seva feina.

Un dels participants d’OT acabava de perdre una mascota recentment i en Risto no va quedar gens satisfet amb la reacció que va tenir.

15Abandonar un somni és com morir-se per fascicles, amb la diferència que tu no acabes aquesta col·lecció, sinó que probablement ella acabarà amb tu.

Aquesta és una de les frases d’en Risto que més ens agrada. No resulta complicat deixar de perseguir els propis somnis, sinó viure sabent que ho hem fet.

16M’he enamorat prou cops com per canviar d’opinió.

Mejide no ha mantingut mai en secret el fet d’haver comptat amb una complicada vida amorosa plena d’alts i baixos. A través d’aquesta frase, ho il·lustra a la perfecció.

17Quan algú és nomenat cap, encarregat o supervisor d’alguna cosa, automàticament pateix un atac d’estupidesa directament proporcional al nombre resultant de multiplicar el seu augment de sou amb la quantitat de paraules noves en la definició del seu càrrec.

En Risto ens torna a sorprendre amb les seves paraules, aquesta vegada amb una afirmació d’allò més àcida plena de certeses. En efecte, molta gent sembla que perdi el nord quan aconsegueix un ascens o quan obté més poder.

18La diferència que existeix entre un diari i una vulgar llibreta no radica en qui l’escriu, sinó en qui el llegeix.

Mitjançant aquestes paraules tan reflexionades, el singular personatge ens diu que l’important no és l’embolcall de les coses, sinó el destinatari que tenen.

19Temps d’amor pasteuritzat, petons que ni freguen les galtes i afectes de tot a cent.

Un comentari molt adequat per criticar el deteriorament dels valors vinculats amb l’amor en el marc de la societat capitalista actual.

 

20Que la mort t’acompanyi.

Mejide formula aquest comentari tan pessimista que ignorem si té l’objectiu de vehicular el clàssic concepte de ‘Carpe Diem’ amb un toc innovador o si, en canvi, està destinat a desitjar-li a algú que es mori.

21Felicito el tapisser que t’ha fet el vestit: ets el primer concursant que ve vestit de sofà.

Amb aquesta crítica ferotge enfocada en com va vestit el participant del concurs, el controvertit membre del jurat no s’està fixant en les aptituds musicals que té.

22Espavilem gràcies al fet d’arrossegar-nos per terra, de menjar-nos els «jo mai» i d’aguantar uns quants «ja t’ho vaig dir». Caure un cop rere un altre, per a això és indispensable haver-se aixecat en altres ocasions.

Aquesta idea recurrent a les seves frases ensenya que Risto pensa que només es pot millorar a través dels errors i del dolor.

23A elles les vesteixen com a putes i a nosaltres com a pallassos.

En Risto ho sap molt bé: els homes que fan riure i les dones com a objectes sexuals constitueixen les dues coses que més audiència donen a les emissions televisives i a tot arreu.

24He perdut el temps. Que algú m’ajudi, perquè no sé on el vaig deixar.

En innombrables ocasions, Mejide ha expressat que desaprovava l’actuació d’algú i ha fet que quedi ben clar que valora molt el seu temps i no creu que aquestes actuacions siguin la millor manera d’invertir-lo.

25Com qualsevol dubte, aquest també va néixer com una certesa. I com tota certesa, va arribar amb diversos quilos d’ignorància sota el braç.

Paraules que ens fan pensar sobre la necessitat que la incertesa existeixi abans que un saber absolut i inqüestionable.

26D’un simple i pur «t’estimo» passes a «t’estimo molt», «t’estimo com no he estimat mai abans», «com mai podré estimar», etc. I és que aquest primer «t’estimo» se’t va gastar de tant fer-lo servir amb tantes persones que al final van marxar, enduent-se cadascuna el seu trosset de veritat.

El singular personatge sol fer referència al tema de l’amor quan pot. Ara bé, ho fa a través d’un to gens esperançador, que ens pot fer pensar en un possible passat fosc i en un futur ben pessimista.

27Aquesta nit només estàs nominada perquè no et podem expulsar directament.

Una crítica molt dura per a una concursant amb la qual en Risto volia deixar molt clar que ell no tenia ganes de tornar a sentir-la ni de veure-la més.

 

28Si no hi ha ningú que es molesti per allò que dius, és que no has dit res.

Quan expresses les teves opinions segurament no agradaran a tothom, perquè —com és ben sabut— mai no plou a gust de tothom.

29Créixer implica aprendre a acomiadar-se.

No hi ha res que faci que creixem i patim més que el fet d’adonar-nos que absolutament tot en aquesta vida és temporal i que res no dura per sempre.

30Si tens un pis de propietat, una feina estable ben remunerada i una preparació ajustada a la teva realitat, és molt probable que no siguis jove. Si no saps què vol dir enllaçar contractes escombraria amb màsters que no ofereixen més sortides que les noies de l’última fila, és molt probable que no siguis jove. I si quan poses la tele no trobes les persones que se suposa que tenen la teva edat, que són tractades com les causants de tots els mals, des dels actes vandàlics fins al ‘botellón’, el sor

Una citació ben extensa que si examinem amb deteniment pot fer tremolar els fonaments de la nostra societat, un lloc carregat de forats negres que sovint xuclen els esforços i els somnis dels joves.