El Ministeri d'Interior enviarà 750 antiavalots a Catalunya per l'aniversari de l'1-O

Segons han fet patent fonts del departament, el desplegament es durà a terme de manera esglaonada, i les necessitats que vagin sorgint seran les que marcaran el nombre definitiu de policies traslladats

La Policia Nacional carregant contra els manifestants | CatalunyaDiari.cat

No és cap novetat que el Ministeri d'Interior té previst dur a terme un desplegament d'agents de reforç a Catalunya durant la tardor, per tal de lidiar amb els efectes de la sentència i de l'aniversari de l'1-O.

Ara bé, si fins ahir es parlava d'aproximadament 200 agents de la Guàrdia Civil, ara s'ha fet públic que el departament enviarà fins a 750 antiavalots en un intent de tenir controlada la situació.

L'acció s'emmarca dins la «normalitat policial»

Tal com recullen diversos mitjans i han confirmat fonts del Ministeri, els agents adscrits a la Unitat d'Intervenció Policial del Cos Nacional de Policia arribaran de manera esglaonada i des de diversos punts de l'estat espanyol.

Amb tot, des del departament han volgut deixar patent que aquesta acció s'emmarca dins la «normalitat policial» que es practica en aquesta classe de situacions, les quals poden acabar posant en perill la integritat d'alguns edificis de l'Administració de l'Estat així com la seguretat dels ciutadans.

El nombre d'agents enviats pot variar

Cal destacar, però, que el nombre d'agents destinats a Catalunya encara no és definitiu, i que pot variar en funció de la intensitat de les protestes i de les diferents necessitats que poden anar sorgint al llarg del que es preveu que serà una «tardor calenta».

De moment ja s'ha produït el trasllat de diversos dels policies implicats, si bé aquests tan sols seran els primers.  

També et pot interessar...


Comentaris
Pepe
Bien echo

envia el comentari