Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
pensions

El ministeri de Treball oferirà una paga addicional als pensionistes catalans

La mesura, que entrarà en vigor a partir d'aquest dimecres, preveu destinar un total de 22,8 milions d'euros a aquest pagament extra

Boníssimes notícies per aquelles persones que actualment estiguin jubilades o que cobrin alguna pensió, i és que més d'1,6 milions de pensionistes catalans rebran a partir d'aquest dimecres un pagament únic addicional a la seva retribució. El motiu d'aquesta mesura és la desviació de preus que es va produir durant el 2018, que es tradueix en un augment addicional d'uns 13 euros mensuals, aproximadament.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Més d'1,6 milions de pensionistes rebran aquesta paga addicional

Els pensionistes estan d'enhorabona, ja que a partir d'avui rebran una paga addicional  a càrrec de la Seguretat Social, tal com avançàvem a 'CatalunyaDiari' el passat 17 de gener. En total són més d'1.6 milions les persones que es veuran afectades per aquesta decisió, la qual ha vingut marcada per la desviació de preus de l'any 2018.

En aquest sentit, cal recordar que van pujar un 0,1% per sobre de l'1,6% previst als pressupostos generals de l'Estat. Per aquest motiu, el ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Socialdestinarà 22,8 milions a aquest pagament extra a tot el territori català, que s'ingressarà a banda de la pensió habitual.

La Seguretat Social destinarà 123,3 milions al conjunt d'Espanya

pensions
La Seguretat Social destinarà 123,3 milions al conjunt d'Espanya | CatalunyaDiari.cat

 

Per la seva banda al conjunt d'Espanya, la Seguretat Social destinarà 123,3 milions d'euros per compensar 9,3 milions de pensionistes. L'import addicional que es rebrà és, de mitjana, de 13 euros, i s'aplicarà a les pensions de jubilació, incapacitat, viudetat i orfandat, les pensions mínimes, SOVI i les no contributives.

La negativa als pressupostos dificulta la situació catalana

Malauradament, no tot són bones notícies per a Catalunya. I és que la negativa d'ERC i el PdeCAT en relació a l'aprovació dels pressupostos del govern de Sánchez comportarà una sèrie de conseqüències força negatives per al conjunt de l'economia catalana, i són diverses les àrees que es veuran afectades.

En primer lloc, Catalunya  es queda amb 350 milions d'euros menys per a la Generalitat, així com fins a 900 milions menys en diferents inversions que l'Estat tenia previst dur a terme. Entre d'altres, l'empresa Rodalies és una de les quals ha vist com s'esfumava el seu pressupost, que havia augmentat de 331 milions fins als 650 oferits per Sánchez.

Però no només això. També han resultat perjudicades les partides destinades al deute en infraestructures i als Mossos d'Esquadra, que suposaven una inversió d'un total de 1.459 milions d'euros.