IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Confirmen que l'exèrcit serà al Saló de l'Ensenyament

Margarita Robles ha tancat la polèmica després que alguns mitjans haguessin anunciat la renúncia de les Forces Armades a participar-hi

L'exèrcit espanyol tindrà presència al Saló de l'Ensenyament de Barcelona
L'exèrcit espanyol tindrà presència al Saló de l'Ensenyament de Barcelona | Guillem RS

L’exèrcit espanyol sí estarà present al Saló d’Ensenyament de Barcelona. Finalment, tot i algunes informacions que apuntaven a la renúncia, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha confirmat la seva presencia: «Les Forces Armades estaran, que no hi hagi cap dubte, a la Fira de Barcelona».  

Robles ha recordat que és habitual que els tres cossos que conformen l’exèrcit espanyol participin en múltiples fires, com per exemple el Saló Nàutic de Barcelona que va tenir lloc el passat mes d’octubre. En una roda de premsa a Brussel·les, acompanyada pel ministre d'Exteriors Josep Borrell, ha defensat la «gran professionalitat» dels militars espanyols que estan presents «en tots els llocs requerits» des d'una gran missió fins a llocs més petits com «una determinada fira».    

 

Evitar fer una «utilització partidista» de les Forces Armades

La ministra de Defensa ha demanat respecte per l’exèrcit i que les forces polítiques no en facin una «utilització partidista». Ha assegurat en les seves declaracions a la premsa que «les Forces Armades no pertanyen a cap partit, són de l’Estat». Robles ha criticat l’ús que en fan altres partits afirmant que «no em sembla adequat que hi hagi partits polítics que vulguin estar utilitzant si les Forces Armades estan o no estan».

Margarita Robles ha demanat no fer un «ús partidista de l'exèrcit»
Margarita Robles ha demanat no fer un «ús partidista de l'exèrcit» | Cedida

 

Per la seva banda, el ministre Borrell s’ha felicitat per la presència de l’exèrcit espanyol en el Saló d’Ensenyament de Barcelona. Segons ells, és una bona notícia que puguin mostrar als joves el seu «altíssim grau de preparació professional» i el seu «extraordinari nivell intel·lectual i tècnic».

Colau va demanar el 2016 que no assistís l’exèrcit

La presència de l'exèrcit espanyol a Catalunya acostuma a generar polèmica i recel, com per exemple fa unes setmanes quan diversos helicòpters van sobrevolar la ciutat de Girona. Respecte a la seva participació en la fira de Barcelona, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ja va afirmar l'any 2016: «Preferim que no hi hagi presència militar al saló», ja que defensava que s'havien de separar espais. 

Tot i algunes informacions que apuntaven que el govern socialista havia decidit finalment fer cas a l'alcaldessa, finalment haurien fet marxa enrere i les Forces Armades estaran presents al saló, com ho venen fent des de l'any 2001


Comentaris

envia el comentari