Peter Pellegrini en un viatge oficial a França

El primer ministre d'Eslovàquia dona negatiu en les proves de coronavirus

En cas de confirmar-se el cas, haurien hagut de ser aïllats fins a 40 dirigents europeus

ACTUALITZACIÓ 24.02.2019 A LES 19.40 HORES

El primer ministre d'Eslovàquia no té coronavirus. Ho confirmen els resultats de les proves que se li han practicat després d'una falsa alarma per símptomes molt similars als del covid-19. Fonts del mateix govern eslovac asseguren que Peter Pellegrini pateix una pneumònia comuna. 

Símptomes del covid-19

El primer ministre eslovac, Peter Pellegrini, va haver de ser hospitalitzat aquest diumenge després de patir una malaltia sobtada que li va provocar «problemes respiratoris i febre alta». Això el va obligar a «cancel·lar tota la seva agenda», segons ha confirmat el seu gabinet en un comnicat recollit per EFE, suposant un greu contratemps, ja que es juga el seu futur polític d'aquí a una setmana en les eleccions parlamentàries que tindran lloc al país centre europeu. 

El govern eslovac no volgut confirmar si es tracta d'un possible cas de coronavirus, però si ha explicat que Pellegrini es troba ingressat des de dissabte a la nit. A falta que s'estudiï el seu cas, els seus símptomes, «una infecció aguda del tracte respiratori superior», podrien quadrar amb un positiu de Covid-19.

A l'espera que hi hagi un pronunciament oficial,  l'alarma podria estendre's entre els diferents líders europeus, doncs cal recordar que fa només dos díes que es va produir una cimera que va acabar sense acord per establir els pressupostos europeus.

Normalitat entre la resta de dirigents europeus

A l'encontre hi van assistir tots els caps de govern dels 27, entre ells Pedro Sánchez. A més hi eren presents la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i l'Alt Representant d'Exteriors, Josep Borrell, que segons fonts de la UE «es troben perfectament». Tot i això, en cas de confirmar-se el positiu, parlaríem que tots els principals dirigents europeus haurien de guardar una quarantena de, almenys 14 dies. 

També et pot interessar...