URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El Govern Torra no canvia el full de ruta de Puigdemont

El Govern i la Generalitat de Catalunya han commemorat aquest matí a les 11.00 hores la celebració del Primer d'Octubre
https://gitlab.delcamp.cat/delcamp/atlas/merge_requests/691
Quim Torra, acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, els consellers del Govern i alts càrrecs de la Generalitat, en l'acte institucional de l'1-O d'enguany | Cedida

 

A Catalunya es commemora avui el segon aniversari del referèndum independentista de l'1 d'Octubre —expressat l'any 2017. En aquest panorama polític, en el marc de precampanya electoral i a l'espera de la sentència del Suprem, la sobirania catalana és el tema principal que protagonitza i conduirà discursos, mítings, i els programes de les formacions parlamentàries. Paral·lelament, una setmana després de la detenció dels set membres dels CDR per presumptes delictes de terrorisme i estralls, el Parlament reivindica, juntament amb els col·lectius i associacions de caràcter polític, la sobirania del territori català.

 

La tensió és més que tangible: les confrontacions entre el president de la Generalitat, Quim Torra, els consellers del seu Govern i les Forces de Seguretat de l'Estat han arribat a extrems gairebé impensables des que es van criticar les actuacions policials, per una banda, i el poder judicial, per l'altra, ara ja fa dos anys en aquesta mateixa data. Catalunya esdevé, per enèsima vegada, l'atmosfera de discussió sociopolítica —coprotagonitzada per l'opinió pública— hegemònica en vigília d'eleccions generals.