Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra han encerclat els manifestants que havien acudit al vestíbul de l'estació de Sants

Buch crea la plaça de «responsable de manifestacions»

El Departament d’Interior ofereix un lloc de treball com a «responsable de tramitació de les comunicacions de reunions i manifestacions»

Els Mossos d'Esquadra han encerclat els manifestants que havien acudit al vestíbul de l'estació de Sants
El departament d'Interior ha creat una nova plaça de funcionari per coordinar les manifestacions a Catalunya | Cedida

Plaça de nova creació per part de la Conselleria d’Interior. El departament dirigit per Miquel Buch ha publicat una oferta de treball on ofereix una plaça de «responsable de tramitació de les comunicacions de reunions i manifestacions», setmanes després dels aldarulls a Barcelona i altres ciutats catalanes contra la sentència del procés.

Responsable de manifestacions

Segons informa el Servei d'Atenció a la Ciutadania de la Generalitat, entre altres funcions, aquest nou responsable haurà de «supervisar les comunicacions rebudes relatives a reunions i manifestacions i proposar les actuacions que caldrà dur a terme», principalment, i «coordinar la tramitació dels expedients de comunicació de reunions i manifestacions i fer-ne el seguiment», juntament amb «coordinar la petició d'informes a les forces i cossos de seguretat i a la resta d'actors implicats en l'exercici del dret fonamental de reunió (manifestacions i concentracions)».

A més, entre totes les funcions d’aquest nou lloc de treball, també ha de  proposar unes directrius tècniques i de procediment per millorar els criteris de gestió administrativa interna de les comunicacions de reunions i manifestacions» i comunicar al seu «superior jeràrquic» les seves «anàlisis i propostes sobre protestes al carrer». Aquesta nova plaça ha generat certa sorpresa en determinats grups que sospesen si l’objectiu de Buch és «detectar, perseguir i sancionar manifestants».

També et pot interessar...