Miquel Buch descarta dimitir i defensa les actuacions dels Mossos d'Esquadra

El conseller creu que no s'està donant «cap motiu» per aplicar la Llei de Seguretat Nacional

Buch preveu nous «brots de violència» a les manifestacions previstes | CatalunyaDiari.cat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha defensat aquest dimecres l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que no s'està donant «cap motiu» per aplicar la Llei de Seguretat Nacional perquè la policia catalana està garantint el dret a manifestació i l'ordre públic.

En la seva primera compareixença pública després dels aldarulls a diferents ciutats catalanes aquest dimarts, Buch els ha atribuït a «grups reduïts de manifestants violents», que ha qualificat de «provocadors» i «agitadors», i ha demanat «aïllar-los». De fet, preveu nous «brots de violència» en manifestacions previstes per aquest mateix dimecres. A més, el conseller ha descartat dimitir. Per la seva part, el director general de la Policia, Pere Ferrer, no ha descartat l'ús de gas pebre.

Buch afirma que es revisaran les actuacions policials

Buch ha dit que «cal aïllar els grups violents» perquè «ni el poble català ni l'independentisme passa per la violència». De fet, ha definit com a «intolerable» els aldarulls d'ahir a la nit a Barcelona i altres ciutats catalanes. Pel que fa al paper dels Mossos, el conseller ha defensat que «garanteixen el dret de manifestació però tenen l'obligació de perseguir conductes violentes: fan la seva feina».

Respecte de la valoració del dispositiu policial, Buch ha insistit en diversos moments en defensar la feina dels «professionals de la seguretat» i no únicament dels Mossos. Ha explicat que «com es fa sempre» en tots els operatius es revisaran aquelles actuacions que puguin incomplir els criteris de «proporcionalitat» que han de regir totes les actuacions policials.

Tant Buch com el director de la policia catalana, Pere Ferrer, han avalat també la feina del dispositiu conjunt amb la policia espanyola i la guàrdia civil. Respecte de l’actuació de la policia catalana, el conseller ha parlat explícitament de la maniobra del ‘carrusel’, una tècnica de dispersió que consisteix a fer circular les furgonetes policials a molta velocitat a prop dels ciutadans per dispersar-los.


Comentaris

envia el comentari