Imatge de Miquel Calçada

Miquel Calçada reapareix després d'anys de silenci: la seva vida lluny de Catalunya

Catalunya Ràdio tornarà a reunir els seus locutors més veterans, entre ells Miquel Calçada

Catalunya Ràdio és de les cadenes que més escoltem al nostre territori i la que porta potser més anys acompanyant-nos. Han passat ja quatre dècades des que la cadena catalana va fer la seva primera emissió i toca celebrar-ho.

Per això, Catalunya Ràdio està preparant un dia molt especial per celebrar el 40è aniversari. En ell, hi formaran part els locutors més emblemàtics del nostre país, com ara Jordi Basté, Josep Cuní, Antoni Bassas, Manel Fuentes, Mònica Terribas i Toni Clapés.

I pels més nostàlgics de 'Pasta gansa', també en serà un convidat en Miquel Calçada, el conegut Mikimoto  per les generacions joves dels anys 80 i 90. Així és, Calçada tornarà a l'antena deCatalunya Ràdio per recordar els seus inicis al món de la ràdio, així com repassar els millors moments viscuts amb els seus companys d'ofici.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Miquel Calçada fa anys que està al joc

Calçada sempre ha sigut un gran apassionat del món de la ràdio. En una entrevista per 'El Convidat', amb Albert Om, bromejava «els meus companys de colla em deien 'Orelles'. Aquesta mida d'orella amb quatre anys ja la tenia, potser per això em va agradar tant escoltar la ràdio». 

El locutor Mikimoto s'ha fet un gran renom en el món de la ràdio i sense cap mena de dubte ha aconseguit despertar Catalunya fins i tot en els dies més moixos de l'any. A més, va ser el presentador d''Afers exteriors', en el programa de TV3el periodista anava a conèixer països de la mà d'altres catalans que hi habitaven.

Imatge de Miquel Calçada
Miquel Calçada en l'últim capítol del programa 'Afers exteriors'. | TV3

La seva nova vida a l'americana

Fa anys que Miquel Calçada va abandonar la seva estimada terra catalana i va posar rumb als Estats Units per motius familiars i personals.

En una entrevista per 'El món de RAC1', amb el seu antic company Jordi Basté, va donar detalls sobre la seva nova vida en el continent nord-americà. En ella confessava que viu amb la seva dona i que la gran majoria de dies s'aixeca a les cinc del matí.

De tant en tant col·labora amb emissores de ràdio, però la seva font d'ingressos principal ve de la seva feina com advocat. Una professió a la qual es dedica des del 2021. Resulta que Calçada tenia fetes dues assignatures de dret romà a la universitat i al final li ha tocat clavar els colzes per acabar el que va començar anys enrere.  

Estem pendents de tot el que Mikimoto ens ha d'explicar pel 40è aniversari de Catalunya Ràdio així com el retrobament amb els seus antics companys.