El Consell Comarcal del Baix Penedès ha habilitat un total de dotze miradors al llarg de la comarca per poder gaudir del paisatge. Es tracta d’una iniciativa que s’ha treballat conjuntament amb els ajuntaments i que vol donar resposta «als nous desafiaments turístics i culturals».
«Són dotze punts estratègics on podem observar el paisatge, a més de desenvolupar el senderisme i l’esport», ha remarcat el conseller de Turisme, Jaume Casañas. El també alcalde de Cunit creu que el projecte ajudarà a «sensibilitzar» la gent sobre la «gran transformació que ha patit la comarca en 50 anys».
Ruta senderista
Els dotze miradors estan senyalitzats amb un plafó on es detallen aquells elements geogràfics que s'hi poden veure. Tots s’enllacen amb una ruta senderista de 113 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell, que es pot consultar a Wikiloc a través de la web de Turisme del Consell Comarcal. En aquest enllaç es poden consultar quins són aquests dotze espais.
Els miradors es troben en llocs com l’ermita de Sant Antoni (Albinyana), el Massís de Bonastre, el camí de Masarbonès (Masllorenç) o l’ermita de Sant Miquel (el Montmell). També als Colls de Santa Oliva, la Torre de Guaita de Banyeres, l’Hostal de Sant Jaume, la Badalota (l’Arboç), la carrerada de Santa Coloma (Cunit) o la Talaia de Calafell. Sant Vicenç de Calders i la Bisbal del Penedès completen l’oferta.
Només els municipis de Bellvei i Llorenç no formen part de la iniciativa, tot i que des del Consell esperen que s'hi sumin l’any vinent. Núria Rovira, regidora de Medi Ambient del Vendrell, creu que aquest projecte ofereix «una oportunitat de connectar amb el territori i recuperar el nostre passat». «Amb la pandèmia tots hem descobert coses que teníem a prop de casa i iniciatives com aquesta donen valor a aquest patrimoni», ha afegit la regidora.
El projecte també vol atraure visitants a la comarca, per descobrir indrets menys habituals, especialment de l’interior del Baix Penedès. Per això va lligat amb una completa oferta d’allotjaments rurals, hotels i gastronomia local.