YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mireia, la jove que explica la seva lluita contra el càncer a les xarxes

Mireia se sotmet a un tractament pioner a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona

Mireia Agudo, en una imatge publicada a les xarxes socials.
Mireia Agudo, en una imatge publicada a les xarxes socials. | Twitter

Mireia Agudo s’ha guanyat el cor de tots els catalans. Aquesta jove de 28 anys explica la seva lluita contra el càncer a les xarxes socials, on demostra no només les experiències més desagradables per tal de superar aquesta malaltia, sinó també unes ganes colossals de seguir lluitant. Era el 4 d’octubre quan començava tuitava per primer cop a través del perfil del programa ‘La Marató’ de TV3. «Em dic Mireia i fa un any i 13 dies que em van diagnosticar càncer», confessava la jove.

Tractament pioner contra el càncer

Ara, per tal de combatre el seu limfoma al mediastí —una cavitat del tòrax— Mireia se sotmet a un tractament pioner a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, tot i que hi ha més pacients participants arreu d'Europa. Aquest nou mètode consisteix a receptar dos fàrmacs combinats i avaluar la seva eficiència. En la seva primera fase, l'aplicació del tractament busca determinar quines son les dosis màximes que es poden administrar sense efectes tòxics.

«Avui no ha estat un bon dia. Tocava analítica i ha costat molt fer la punció. Les meves venes ja no es veuen perquè estan cremades per la quimioteràpia», explica Mireia a les xarxes. Tot i la duresa del tractament, que li deixa la zona de la punció «adolorida i amb blaus», la jove es mostra positiva i amb les energies suficients per fer front a aquesta fase tan complicada.

Mireia Agudo explica la seva història

El juny de 2017, la jove va començar una sèrie de símptomes preocupants com pèrdua de pes, desmais i picors a tot el cos. Després de diverses anàlisis, el 20 de setembre de 2017 va ser ingressada per un limfoma en el mediastí amb metàstasi localitzada en els dos pulmons. «Vas arribar aquí morint-te», li va assegurar un metge després de despertar-se d’un coma induït de nou dies.

Tot i que va respondre bé al tractament de quimioteràpia, el tumor va tornar a reproduir-se i ara pren medicació oral i espera un trasplantament de medul·la. Malgrat tot, Mireia té l'energia suficient per seguir lluitant i, fins i tot, fundar el moviment Hay Guerreros Pa Rato, una plataforma per promoure els trasplantaments de sang i medul·la amb el suport de la Fundació Josep Carreras.


Comentaris

envia el comentari