YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Miriam, la mare que ha passat 3 anys buscant l'home que va matar la seva filla

La dona va aconseguir atrapar una desena de criminals

Imatge d'arxiu d'elements d'un jutge
La mare de Karen Alejandra Salinas Rodríguez va voler fer justícia | Pixabay

Karen Alejandra Salinas Rodríguez va ser segrestada i assassinada l'any 2014 a l'estat de Tamaulipas, Mèxic. Des de llavors, Miriam Rodríguez Martínez, la seva mare, es va dedicar a buscar els assassins de la seva filla.

La jove tan sols tenia setze anys i es trobava dins d'un vehicle quan uns subjectes van bloquejar-li el pas i se la van endur a la força. Els segrestadors van demanar diversos rescats a canvi de la llibertat de Karen. La família de l'adolescent va pagar dos rescats, però la menor va ser assassinada.

Miriam va atrapar a una desena de criminals

Va ser llavors quan Miriam Rodríguez Martínez va decidir fer justícia pel seu compte. Armada amb una pistola, disfresses i targetes d'identificació falses, es va convertir en un esquadró de detectius que va desafiar al sistema.

La dona es va tallar els cabells, se'ls va tenyir i es va fer passar per sanitària, enquestadora i funcionària electoral per tal d'aconseguir els noms i les adreces dels responsables del segrest i assassinat de Karen. D'aquesta manera, Miriam va aconseguir relacionar-se amb les àvies i els cosins dels subjectes. Sense saber-ho, els familiars dels segrestadors li estaven donant detalls.

La dona apuntava tot el que descobria en un quadern que guardava en el maletí negre de l'ordinador amb el qual duia a terme la investigació. Va fer un estudi en profunditat sobre els responsables de la mort de la seva filla. Coneixia els seus hàbits, als seus amics i fins i tot la seva infantesa.

Un dels subjectes venia flors al carrer abans d'involucrar-se en el segrest de Karen, i quan Miriam va aconseguir trobar-lo, l'home ja havia tornat a aquest ofici. Miriam va aconseguir que l'arrestessin. 

En tres anys, entre 2014 i 2017, va atrapar a gairebé tots els responsables del cas de la seva filla. En total va agafar a una desena de criminals. Una llarga llista de subjectes que buscaven «deixar» aquesta vida criminal. Un d'ells era taxista, un altre es dedicava a la venda de cotxes, una altra treballava com a mainadera i un havia renascut com a cristià.

Els assassins de Karen també van matar a Miriam

La desesperada recerca de Miriam Rodríguez va provocar que es convertís en un dels rostres més coneguts del seu país. De fet, va sol·licitar al govern de Mèxic protecció amb escortes armats perquè temia per la seva vida.

Els responsables del segrest i de l'assassinat de Karen van ser empresonats a Ciudad Victoria, també en l'estat de Tamaulipas. Però el març de 2017, més de 20 presidiaris van fugir de la presó. Entre ells, es trobaven els assassins de la jove, que van anar al domicili de Miriam per matar-la.

El 10 de maig de 2017, el Dia de la Mare a Mèxic, van assassinar a Miriam davant de casa seva. Va ser el seu marit, que estava mirant la televisió, qui va trobar-se-la cap per avall al carrer.

Un cas similar

Aquest any 2020, sis anys després de l'assassinat de Karen, ha tingut lloc un cas similar a la mateixa ciutat. Al juliol, Luciano Leal Garza, de catorze anys, va ser enganyat amb un perfil fals de Facebook i posteriorment segrestat. Els segrestadors també van demanar un rescat pel menor i encara que la família va pagar, el passat mes d'octubre, les autoritats mexicanes el van trobar mort en una fossa poc profunda. El lloc on es trobava el cadàver havia estat cobert amb escombraries per despistar els agents.


Comentaris

envia el comentari