Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer

Simón: «No hem arribat al pic màxim, però les dades de contagi s'estan moderant»

El Ministeri de Sanitat confirma que ja hi ha 3.910 professionals sanitaris afectats

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit aquest dilluns, 23 de març, en roda de premsa a la Moncloa, que «les dades de contagis per coronavirus es van suavitzant, però no hem arribat al pic màxim». És el primer missatge lleugerament optimista sobre els contagis que ha llençat en els darrers dies Simón.

Gairebé 4.000 sanitaris infectats

Ara bé, el cert és que la situació a Espanya continua sent crítica. El nombre de professionals sanitaris infectats per coronavirus ascendeix a 3.910.

Són 435 més que aquest diumenge, en què el Ministeri  en tenia comptabilitzats 3.475. Aquest diumenge Simón ja va apuntar que considera aquesta dada com a «crítica», alhora que va qualificar els professionals de la sanitat com a «herois» en la lluita contra el coronavirus.

Vergés augura setmanes molt complicades en endavant

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha augurat una setmana «especialment complicada» i ha advertit que quan comenci a baixar la corba seguirà havent-hi setmanes complicades perquè les persones que entren ara a la  Unitat de de cures intensives (UCI) hi estaran molts dies. «No sabem exactament quan serà el pic i quan tindrem una corba que podrem dir que està baixant», ha assenyalat en una entrevista de Ràdio 4 aquest dilluns.

Vergés ha defensat les mesures preses per la Generalitat davant el coronavirus i ha assenyalat que el confinament d'Igualada era la millor decisió que podien prendre. Preguntada per les ajudes de l'Exèrcit, Vergés  ha explicat que no descarta cap ajuda de ningú i que de moment els centres estan aplicant els seus plans de contingència per abordar la crisi sanitària: «No només es necessiten hospitals de campanya, també serveis de neteja i de suport logístic».