Pep Guardiola envia un missatge especial amb motiu de l’11 de setembre

El tècnic català reivindica els llaços grocs com «una mostra d’humanitat»
Imatge de Pep Guardiola portant el llaç groc | Cedida

 

Ja queda menys d’una setmana perquè sigui 11 de setembre, la Diada de Catalunya. Aquest any, sens dubte, estarà marcat especialment pel fet que gran part de l’anterior Govern està tancat a la presó o ha marxat a l’estranger. Així, la Generalitat ja ha anunciat que l’acte institucional d’enguany servirà per demanar la llibertat dels polítics catalans empresonats.

 

En aquest sentit, també s’ha pronunciat Pep Guardiola, un dels rostres més visibles de l’independentisme fora de l’àmbit polític. L’entrenador del Manchester City ha enviat un missatge amb motiu de la Diada i que ha compartit el periodista esportiu Xavi Torres. En ell, el tècnic de Santpedor, parlant en anglès i vestit amb una samarreta groga, reivindica els llaços grocs com «una mostra d’humanitat», fent una comparació amb un gest que darrerament van tenir els millors golfistes del món.

 

Un gest d’humanitat

«Fa unes setmanes els millors golfistes del món, Tiger Woods inclòs, van jugar un torneig als Estats Units. Aquell cap de setmana tots els jugadors duien un llaç groc a les gorres. I per què? Perquè Jarrod Lyle, un golfista, estava lluitant contra un càncer molt dur. Els jugadors van jugar i van dur el llaç groc per ser a prop d'en Jarrod i de la seva família. Aquests excepcionals jugadors van demostrar la seva humanitat a la resta del món», explica Guardiola.

 

En aquest punt, l’exjugador i exentrenador del Barça aprofita per traslladar aquest gest a la situació política catalana: «Una situació similar passa a Catalunya en els darrers mesos. Milers de persones duen un llaç groc per demostrar la seva humanitat, perquè dones i homes són a la presó des de fa un any. Gent normal que només defensa idees i que és a la presó des de fa un any. Per a tots, avui, 11 de setembre, a tots els amics de Catalunya, els qui esteu aquí a Catalunya, Barcelona, moltes gràcies pel vostre suport».

 

Transmetre el missatge al món

Ja en català, Guardiola demana que aquest missatge traspassi fronteres: «Us agraïm de tot cor que pugueu transmetre aquest missatge a Europa i a la resta del món de què passa a Catalunya en aquests moments. Que persones normals pel simple fet de defensar les seves idees són a la presó. Tant de bo tota la gent pugui tornar a casa. Llibertat a tota la gent que és a la presó. Moltes gràcies i fins aviat», acaba dient el de Santpedor, qui també dona les gràcies en italià i alemany.