Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una persona escrivint per WhatsApp i un cercle amb el logotip de l'aplicació

Els missatges que WhatsApp castiga amb duresa: poden bloquejar el compte

L'aplicació vol erradicar alguns comportaments que incompleixen els termes d'ús i prendrà mesures contundents

WhatsApp segueix innovant per oferir el millor dels serveis. L'aplicació de missatgeria, que té més de 2 mil milions d'usuaris actius repartits per tot el món, implementa canvis de forma constant. Les actualitzacions, les modificacions a la interfície o la introducció de noves opcions, com els àudios temporals, en són alguns exemples.

Dit això, WhatsApp incorporarà una funció anomenada 'restricció de compte'. El compliment dels termes d'ús és essencial per part de Meta empresa que gestiona l'app-, i han decidit prendre cartes a l'assumpte. I és que tenen previst bloquejar l'enviament de nous missatges als números que comparteixen spam.

La restricció només impedirà iniciar noves converses durant un temps, per la qual cosa tots els usuaris sancionats podran rebre i enviar missatges a xats i grups existents. Aquest bloqueig temporal cerca que els usuaris castigats millorin el seu comportament dins de WhatsApp i no perdin l'accés a les vostres dades. Així ho assegura la pàgina WABetaInfo, i assenyala que aquesta restricció també vol acabar amb els comportaments problemàtics i garantir la fi de la missatgeria no desitjada.

La funcionalitat ja és vigent en la versió beta, però es desconeix la data en què s'incorporarà de manera general. El més probable és que entri en vigor en properes actualitzacions.

Imatge del que veuran els usuaris en cas de rebre aquesta sanció
Imatge del que veuran els usuaris en cas de rebre aquesta sanció | WABetaInfo

El que és clar és que el correu brossa pot arribar a ser molt molest. El nostre correu electrònic s'omple de missatges d'aquesta mena, i costa un món desfer-se'n de tots. Ara també han arribat a WhatsApp, i Meta ha decidit prendre accions contundents.

Els usuaris de WhatsApp han d'estar al corrent: compte amb aquesta nova estafa

Els ciberdelinqüents intenten buscar qualsevol escletxa per dur a terme les seves malifetes. Tècniques com el smishing o el phishing han esdevingut tendència. Consisteixen en l'enviament de correus i SMS falsos on suplanten la identitat d'empreses o ens públics amb l'objectiu de robar dades i/o diners.

Ara, els criminals fan de les seves a través de les videotrucades. Contacten amb usuaris aleatoris i els demanen compartir pantalla per resoldre uns problemes tècnics, ja que la seva càmera, aparentment, no funciona. Si la víctima accepta, els estafadors poden accedir al dispositiu, enviar un codi de seguretat i prendre el control del compte de WhatsApp.

La prevenció en aquests casos és crucial, i cal actuar amb molta cautela davant de situacions d'aquest tipus. Mai comparteixis pantalla amb desconeguts ni facilitis informació confidencial.