IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Els misteris de la Casa Xifré d'Arenys de Mar

Diversos testimonis asseguren haver vist i sentit coses estranyes a l'edifici

La Casa Xifré, a Arenys de Mar | Ajuntament d'Arenys de Mar

La Casa Xifré és un edifici senyorial construït per Josep Xifré i Casas amb la intenció de donar-lo al municipi perquè acollís un alberg per a pobres. Actualment les instal·lacions pertanyen a l'Ajuntament i s'hi troben diverses dependències municipals, a més d'una zona museïtzada que està oberta al públic. Però aquest edifici històric recull una llarga llista de fenòmens paranormals, segons explica Marta Embid del programa 'Los misterios nos miran', en un reportatge. Diversos treballadors municipals asseguren haver viscut experiències inexplicables dins les dependències de la Casa Xifré.

Una treballadora de la regidoria d'Igualtat, que té les oficines en aquest edifici, va baixar sola a la planta baixa i, de sobte, va notar com la clau es quedava encallada al pany de la porta sense poder-la tancar ni treure-la. En aquell moment, va començar a sentir uns cops estranys, molt a prop, i va intentar cridar per demanar ajuda a les companyes, però ningú no la va sentir. Moments després, morta de por, es va adonar que podia tancar la porta i va sortir corrents. Un sanitari que també treballa a les oficines que hi ha a l'edifici va declarar que, quan es dirigia a una zona de la casa que sempre era tancada amb clau, va veure com la porta s'obria sola, sense haver-la de tocar i va notar com la temperatura baixava de forma sobtada.

Però el testimoni que va deixar glaçats els investigadors de l'equip de 'Cuarto Milenio', que va decidir explorar la casa, va ser el de Carlos Alberto, un treballador d'una empresa de manteniment que havia de reparar les instal·lacions del túnel subterrani que uneix la Casa Xifré amb una residència geriàtrica que hi ha a prop, una galeria que va ser utilitzada com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil i que l'Ajuntament permet visitar. A causa d'unes fortes pluges, el túnel havia quedat mig inundat i la instal·lació elèctrica s'havia fet malbé, motiu pel qual el consistori havia contractat els serveis de l'empresa.

Carlos Alberto i el seu company van baixar fins al túnel per la residència, armats només amb llanternes perquè l'estat del recinte no permetia encendre el llum. Estaven inspeccionant els desperfectes quan el company va anunciar que sortiria a buscar algun altre sistema per il·luminar millor el túnel. En quedar-se sol, Carlos Alberto va decidir avançar feina i es va dedicar a retirar les restes de cablejat de terra per evitar un possible curtcircuit quan tornessin a connectar el llum, i va ser llavors que va veure una ombra que se li acostava.

L'home va intentar saludar, pensant-se que era el seu company que tornava, però quan la va tenir una mica més a prop, es va adonar que la persona que tenia al costat portava unes sabates marrons molt antigues, però en molt bon estat. Intrigat, va anunciar que allà no hi podia ser, que era perillós, pensant que potser un dels avis de la residència l'havia seguit fins allà. Però en alçar la vista va veure que la figura anava vestida d'època, amb pantalons de llana i jaqueta de tres quarts, tot i que per la foscor no li va veure bé la cara. Atemorit, es va adonar que aquella cosa no respirava.

Carlos Alberto va quedar petrificat, intentant assumir què estava passant, però quan va reaccionar, la presència que uns moments abans era totalment real, ja no hi era. Més tard, el treballador va ser convidat a una ràdio local per explicar el seu cas, i allà li van mostrar una fotografia recuperada de l'arxiu municipal del propietari de la casa, Josep Xifré i Casas, feta el 1839, que segons els arxius, es troba enterrat en una cripta a l'interior de l'edifici. Carlos Alberto estava convençut que era ell a qui va veure aquell dia al túnel.

Josep Xifré i Casas | Arxiu Municipal d'Arenys de Mar

 


Comentaris

envia el comentari