Els misteris d’Elvis

La vida d’Elvis Presley va estar envoltada de passió, èxits i fets estranys que encara es manifesten avui en dia

Imatge d'Elvis
Imatge d'Elvis | Cedida

El 8 de gener un dels més grans artistes de la història hauria fet 83 anys: Elvis Aron Presley. El conegut cantant i actor nord-americà que va popularitzar el Rock’n’Roll i tot el que representa. Però la llegenda que envolta aquest personatge va més enllà de la seva música, els seus cars gustos o la seva terrible mort. Els secrets, enigmes i esdeveniments estranys van acompanyar Elvis tota la seva vida.

Ja en el seu naixement van succeir fets difícils d’explicar. Segons explica Michael Luckman al seu llibre ‘Alien Rock: The Rock’n’Roll Extraterrestrial Connection’, una intrigant lluminària blava va aparèixer als cels de Tupelo, Mississipí, la nit que Elvis va arribar al món. Pel que sembla, el suposat OVNI va ser observat tant per Vernon Presley, pare del petit, com pel doctor que l’havia portat al món.

Un cop Elvis va créixer, i amb una prometedora carrera artística, el jove va adquirir una gran passió per l’ocultisme, la vida extraterrestre i el món paranormal. La seva obsessió va arribar a tal punt que el ‘Coronel’ Tom Parker, el seu representant, va proposar la crema de tot el material recopilat perquè la jove estrella es centrés. No ho va aconseguir, però això no va impedir que Elvis Presley arribés a ser una llegenda.

Una estàtua en record d'Elvis
Una estàtua en record d'Elvis | Cedida

 

Elvis com a Agent Federal

Anys després, i amb la carrera ja consolidada, Elvis va perseguir un altre dels seus somnis. El 21 de desembre de 1970 l’estrella del Rock mantenia una intensa reunió amb l’aleshores president dels Estats Units, Richard Nixon. La reunió va girar al voltant d’una carta que Elvis havia enviat prèviament al President, on recalcava la seva preocupació per un país que, segons el seu parer, estava caient en les mans dels comunistes i les drogues.

Per això es presentava com a col·laborador voluntari del govern, al·legant que «he realitzat estudis en profunditat sobre l’abús de drogues y les tècniques de rentada de cervell comunistes, i estic al mig de tot plegat sent així de gran ajuda». A canvi només demanava una cosa: credencials absolutes com a Agent Federal.

Una setmana després Elvis ho va aconseguir, i va ser declarat agent honorari de la Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs. Sobre la feina que va realitzar a l’FBI no hi ha detalls, però sens dubte la seva situació en aquell moment era excepcional per fer de confident.


 

Enigmes al voltant de la mort

Els enigmes que envoltaven la seva persona no es van aturar amb la mort del cantant. El seu funeral ja va despertar dubtes, fins i tot entre la família propera. El seu cosí, Billy Smith, reconeix que alguns aspectes d’aquesta cerimònia no van encaixar del tot, arribant a pensar que el cos present dins el taüt era en realitat una figura de cera.

Aquestes declaracions van avivar un fenomen que començaria el mateix dia de la mort del Rei: les aparicions. Des de fotografies de la seva mansió on apareix la seva figura oculta, fins a trobades fortuïtes de molts testimonis en diferents parts del món. Inclús se’l situa com a extra de la famosa pel·lícula ‘Sol a casa’.

Si fos així i seguís viu, Elvis ja tindria una avançada edat i un aspecte bastant diferent, però és probable que les seves aparicions fugaces continuïn encara durant dècades. Perquè Elvis Presley es un mite essencial de la cultura popular, i seguirà viu juntament amb la seva música durant molt de temps.


Comentaris

envia el comentari