Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
firaReus Mobile Week Reus

La Mobile Week Catalunya portarà a Reus una desena de tallers i conferències sobre tecnologia

Les activitats tindran lloc el pròxim 19 de febrer en diferents punts de la capital del Baix Camp

firaReus Mobile Week Reus
Imatge d'arxiu de l'edició de l'any passat de la Mobile Week a Reus | Jordi Olària Gras

Reus  serà per segon any consecutiu seu de la ‘Mobile Week Catalunya’, un programa d’activitats impulsat per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) que té com a objectiu posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia  a les poblacions d'arreu de Catalunya. Concretament, a la capital del Baix Camp es portaran a terme una desena de tallers i conferències gratuïtes, que tindran lloc el pròxim 19 de febrer.

[predef]reus-144[/predef]

L’edició d’enguany porta com a lema ‘Tecnologia per a la ciutadania’ i aplega un ventall d’activitats apte per a totes les edats. L’edifici Tecnoparc  acollirà totes les conferències que es portaran a terme durant el matí. D’aquesta manera, de les 9.30 hores a les 10.15 hores, el director General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, impartirà la xerrada ‘L’estratègia 5G de Catalunya’ que servirà per conèixer les portes que obre el 5G  i les seves aplicacions en un futur immediat.

Tot seguit, des de les 10.15 hores a les 11.00 hores, la directora de Desenvolupament de Negocis a la  fundació i2CAT, Rosa Paradell, realitzarà la conferència ‘L’impacte del 5G a les ciutats. Innovació a les  Smart Cities. L’ús del 5G i les seves aplicacions pràctiques’. En aquest cas, la sessió servirà per descobrir l’ús d’aquesta tecnologia en la construcció de les ciutats intel·ligents i com s’ha convertit en un factor clau en la transformació de la societat i l’economia. 

Després, de les 11.20 hores a les 12.00 hores, se seguirà parlant d’aquesta tecnologia amb exemples i casos pràctics. L’encarregat de la conferència serà Llorenç Rubió, IoT & Smart Cities Mediterrani. Finalment, a partir de les 12.00 hores i fins les 12.20 hores, el cap de serveis a l’administració pública, Ramon Castellví, presentarà el projecte del Carsharing municipal. «Una idea innovadora que consisteix a fer que les empreses i els diferents col·lectius es desplacin pel territori compartint cotxe elèctric, apostant així per la sostenibilitat».

Imatge de la roda de premsa presentació de la Mobile Week Catalunya
La Mobile Week Catalunya té lloc entre el 6 i el 29 de febrer amb tota mena d'activitats arreu de Catalunya  |  Cedida

 

Tallers, conferències i un debat a la tarda

Durant la franja de la tarda les activitats estaran més repartides. L’edifici de Redessa 1, al camí de Valls, acollirà un taller per aprendre sobre el món de la música virtual. L’activitat anirà a càrrec de l’Institut Baix Camp i tindrà lloc a partir de les 17.00 hores i fins les 18.00 hores. Tot just després, fins les 19 hores de la tarda, hi haurà el taller ‘Els Solucionadors: Robòtica educativa (de 8 a 12 anys), per Dynamind, Ments Dinàmiques.

La sessió planteja el següent escenari: «mitjançant un robot i un tapet ens enfrontarem a diversos reptes pels quals haurem de programar-lo i obtenir, d’aquesta manera, la millor solució al problema. Aquesta vegada utilitzarem el robot ‘Probot’, amb el qual podem dibuixar i també moure’ns per arribar a diversos llocs i utilitzar els sensors que té».

Per una altra banda, el Mas Pintat acollirà la conferència ‘La importància de treballar en el pensament computacional des de la infància’. La sessió serà a les 17.30 hores de la tarda i fins les 18.15 hores i va adreçada als pares i mares amb l’objectiu que promoguin el pensament crític dels seus fills i filles, des de ben petits. Jordi Vives, enginyer informàtic i coordinador pedagògic de Codelearn i professor de la UPC, és l’encarregat d’impartir la xerrada. 

Dirigit als joves, se celebrarà la presentació de la ‘Misi’, el XatBot  de la ciutat de Reus, el qual permet tenir un assistent virtual 24 hores a la setmana sobre temes de ciutat en clau jove. El projecte el presentaran Santi Ariste, co-owner Universal Costumer, i Dídac Aluja, dinamitzador juvenil de l’Ajuntament de Reus.

Finalment, la Mobile Week Catalunya a Reus es clourà amb una taula de debat que porta com a títol ‘El futur d’un territori intel·ligent’. La sessió plantejarà les següents preguntes: «Quin paper tindran les noves tecnologies en el futur del nostre territori? Quins seran els avantatges i les oportunitats que se’ns obren en un futur immediat?».

Els participants del debat seran la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus i diputada al Parlament de Catalunya, Teresa Pallarès; el coordinador del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus i responsable TIC Oscar Hellin; el CIO de l’Ajuntament de Tarragona, Pep Budi; el cap de secció de Sistemes d’Informació a l’Ajuntament de Salou, Jesús Redón; i el CEO de Movertis, Pablo Mazón. 

firaReus Mobile Week Reus
Reus acollirà una desena d'activitats entre tallers, conferències i debats   | Jordi Olària Gras

La Mobile Week Catalunya passa de cinc a quinze seus

Impulsada conjuntament amb el Govern de la Generalitat, la Mobile Week passarà de les cinc seus de l’any passat, entre elles Reus, a quinze localitzacions. A banda de la capital del Baix Camp i la Ribera d’Ebre (Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre) hi participaran quatre territoris més. A la demarcació de Barcelona (Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú) es realitzaran jornades i conferències per parlar de les dones al món tecnològic o el Blockchain, un torneig d’eSports i una Hackaton sobre tecnologia i reptes al voltant de l’envelliment.

A la Catalunya Central  (Igualada i Vic) es podrà assistir a taules rodones sobre intel·ligència artificial o les dones TIC, així com conferències sobre IoT i seguretat informàtica. A la demarcació de Girona  (Girona, Olot i Riudellots de la Selva) destaca l’exposició didàctica ‘Capacitat i preparats’ sobre com les noves tecnologies digitals ajuden a la inclusió professional i social de les persones o xerrades, entre d’altres, sobre seguretat i privacitat als smartphones.

Finalment, a la demarcació de Lleida i Alt Pirineu (Mollerussa, Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà) hi haurà exposicions, conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar els nens programant al Pirineu o la seguretat al mòbil de cara a la ciutadania.

Totes les xerrades de la Mobile Week a Reus

Totes les activitats, conferències i xerrades de la Mobile Week a Reus es realitzen el dimecres 19 de febrer de 2020.

— L’estratègia 5G de Catalunya,  a càrrec de Xavier Flores, Director General d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, a les 09:30 al Tecnoparc.

— L’impacte del 5G a les ciutats. Innovació a les Smart Cities. L’ús del 5G i les seves aplicacions pràctiques, a càrrec de Rosa Paradell, Directora de Desenvolupament de Negocis a la fundació i2CAT, a les 10:15 hores al Tecnoparc.

— El camí cap al 5G. Exemples i casos pràctics,  a càrrec  de Llorenç Rubió, IoT & Smart Cities Mediterrani, a les 11:20 hores al Tecnoparc.

— Presentació del Carsharing Municipal, a càrrec de Ramon Castellví, Cap de serveis a l'Administració Pública, a les 12:00 hores al Tecnoparc.

— Música virtual,  a càrrec de l'INS Baix Camp, a les 17:00 hores a Redessa 1.

— La importància de treballar el pensament computacional des de la infància, a càrrec de Jordi Vives, Enginyer informàtic, Coordinador pedagògic de Codelearn i Professor de la UPC, a les 17:30 hores a Mas Pintat.

— Presentació de la “MISI”,  a càrrec de Santi Ariste, co-owner Universal Customer, i Dídac Aluja, dinamitzador juvenil de l'Ajuntament de Reus, a les 18:00 hores al Casal de joves La Palma.

— “Els Solucionadors” : Robòtica educativa (de 8 a 12 anys), a càrrec de Dynamind, Ments Dinàmiques, a les 18:00 hores a Redessa 1.

—  El futur d’un territori intel·ligent, a càrrec de Teresa Pallarès, regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge a l'Ajuntament de Reus i diputada al Parlament de Catalunya de JuntsxCat; Oscar Hellin, Coordinador del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament de Reus. Responsable TIC de l'Ajuntament de Reus; Pep Budi, CIO at Ajuntament de Tarragona; Jesus Redón, Cap Secció Sistemes d'Informació en Ajuntament de Salou; i Pablo Mazón, CEO en Movertis, a les 19:00 hores a Cal Massó.