El canvi que podria anunciar el Mobile World Congress si hi ha Covid el 2021

El seu conseller delegat ha dissipat tots els rumors en una entrevista a TV3

Una persona utilitzant unes ulleres de realitat virtual de Dell al Mobile World Congress, el 25 de febrer del 2019
El Mobile World Congress aclareix què farà el 2021 si encara hi ha Covid-19 | CatalunyaDiari

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha assegurat que el Mobile World Congress del 2021 se celebrarà tot i la Covid-19, després que l'edició d'aquest 2020 hagués de ser cancel·lada per la irrupció de la pandèmia a escala global.

«Si les opinions dels científics, dels polítics o fins i tot raons legals o mèdiques diuen que no és possible fer el congrés la primera setmana de març, se celebrarà en algun altre moment de l'any», ha assegurat en declaracions a TV3.

A més, ha afirmat que l'organització treballa amb alternatives, com una plataforma digital per fer videoconferències, per celebrar el certament encara que no es permetin grans concentracions de persones. La companyia ja té un 80% de l'espai de la Fira reservat per a l'edició de 2021 i un 75% de les principals companyies del sector han confirmat la seva presència.

El màxim responsable del congrés de telefonia mòbil ha assegurat que la solució de l'organització davant la cancel·lació de l'edició d'enguany ha tingut una bona rebuda. Els organitzadors de la fira van donar l'oportunitat de tornar l'import de les entrades als assistents i van oferir als expositors retornar els diners o descomptes per als tres pròxims anys, a més de mantenir les tarifes de 2019. Tot i això, no s'ha manifestat sobre si les companyies estan exigint clàusules que cobreixin un possible rebrot.

El Mobile World Congress 2020 va ser un dels primers grans certàmens mundials en suspendre's a conseqüència del coronavirus per un degoteig de cancel·lacions d'empreses davant la por del virus.

La companyia prorroga la seva estada a Barcelona fins al 2024

El Govern ha autoritzat aportar 5 milions d'euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation per a la celebració del Mobile World Congress (MWC), que se celebra a Barcelona des del 2006 i que ha prorrogat fins al 2024 el seu compromís amb la ciutat.

Aquesta aportació anual es fa en compliment del protocol subscrit el 2011 per permetre la celebració del pròxim congrés, a més de les actuacions aprovades pel patronat de la fundació destinades a promoure i fomentar l'ús de les tecnologies i solucions mòbils a Catalunya. 

L’entitat organitzadora, GSMA, i les institucions que formen part de la Barcelona Mobile World Capital Foundation, entre les quals està la Generalitat, han acordat allargar fins al 2024 la celebració del MWC a Barcelona, un any més del previst en el contracte vigent.

L'esdeveniment genera un impacte per a Barcelona i Catalunya de gairebé 500 milions d'euros en l'economia i desenes de milers de llocs de treball.


Comentaris

envia el comentari