IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

En què consisteix el mode vacances de WhatsApp?

Descobreix com funciona aquesta opció, de quina manera s'activa i amb quins dispositius serà compatible

Una guía fácil para entender el nuevo modo vacaciones de WhatsApp.
Guia senzilla per fer servir el nou mode vacances de WhatsApp | Xarxes socials

S'ha reobert un debat antic a causa dels rumors al voltant del nou mode vacances de WhatsApp, perquè alguns cops les aplicacions més innovadores i els nous mètodes per comunicar-nos poden ser ben molestos. Els desenvolupadors d'aquesta aplicació, que és la que més es fa servir al planeta per enviar missatges, han volgut solucionar les molèsties que algunes persones sentien quan rebien milers de missatges cada minut, sobretot en el cas de tenir obertes moltes converses de grup o individuals.

Ara bé, en què es basa exactament el nou mode vacances de WhatsApp? Quan el podem fer servir i de quina manera ens és possible saber si tenim un dispositiu compatible amb ell? Tot seguit, mirarem d'explicar totes aquestes incògnites d'una manera tan comprensible com sigui possible.

En què consisteix el mode vacances de WhatsApp?

Aquesta funcionalitat de WhatsApp apareixerà disponible l'any 2019 i permetrà que la persona que el faci servir pugui activar-lo per no ser molestada, durant un lapse de temps indeterminat, fins que ho vulgui i el desactivi. Un dels casos pels quals està pensada la modalitat és el de les vacances, cosa que connecta directament amb el nom que se li ha donat.

Sigui com sigui, primer caldrà que copsem com funcionen els xats que s'emmagatzemen a l'aplicació. De manera habitual, quan una conversa s'arxiva desapareix de la llista de notificacions principal, però reapareix sempre que rebem un missatge nou en aquesta conversa. En el cas dels grups passa el mateix. Amb la nova modalitat de WhatsApp de vacances, totes les converses que s'hagin arxivat es quedaran arxivades, encara que ens arribin nous missatges.

Això s'assembla força a una funcionalitat que trobem als dispositius Android i a través de la qual les converses silenciades no apareixien dins del recompte de missatges rebuts de la pantalla inicial del telèfon. En resum, ara se't permetrà arxivar els grups que es deriven de la feina i gaudir de les vacances com cal.

Quins dispositius el podran fer servir?

La informació que es publica a la pàgina Wabetainfo, que és el primer blog que ha informat sobre aquesta modalitat, ens explica que aquesta opció inicialment estarà disponible per als iOs, és a dir, els iPhone. Esperem que quan l'actualització estigui disponible els desenvolupadors es posin a preparar la funció per als Android, que al mercat són els majoritaris.

Activació del mode vacances

Tal com ens serà possible trobar a la informació de la mateixa pàgina web, és possible accedir al mode vacances per mitjà de l'apartat Configuració i, a continuació, a través del subapartat Notificacions. Si activem un botó concret, podrem establir que les converses arxivades no ens apareguin a la llista principal en cas que els arribi un nou missatge. A banda, per als usuaris que desconeguin què comporta aquesta funció, se'n fa una descripció a sota del botó.

Pasos para activar el modo vacaciones de Whatsapp.
Procediment per tal d'activar aquesta funcionalitat | Wabetainfo

Resulta d'utilitat?

Pensem, a títol personal, que aquesta modalitat de WhatsApp serà profitosa per a totes aquelles persones que l'han de fer servir per motius laborals. Aquí s'hi inclou un percentatge elevat d'usuaris i, per a l'altra gent, també cal destacar que la manera més adequada de desconnectar quan s'està de vacances és silenciar del tot les converses de WhatsApp, mirar menys el telèfon i gaudir més de tot allò que ens fa desconnectar.

A banda, aquesta modalitat també la podem fer servir en els moments en què no ens va bé que ens molestin, com ara durant el dia de Nadal. La veritat és que en aquell moment ens pot ajudar molt per tal que no ens molestin els missatges de cunyats que no ens aporten res, o totes les felicitacions poc gracioses que rebem. Sigui com sigui, cadascú és lliure de triar quan vol desconnectar amb aquesta modalitat de WhatsApp.


Comentaris

envia el comentari