Imatge d'un plenari a l'Ajuntament de Cambrils.

Cambrils modifica el POUM per ampliar el sòl de protecció oficial al nord del Pinaret

L'equip de govern aprova la mesura per donar continuïtat a la trama urbana fins a la nova estació d'Adif

L'Ajuntament de Cambrilsha aprovat de forma inicial una nova modificació del POUM  per tal de prolongar els sòls urbans destinats a construcció d’habitatges, unifamiliars i plurifamiliars de protecció oficial  en l'àmbit del Pinaret, al nord del barri de la Parellada. L'objectiu, segons defensa el govern municipal, és donar continuïtat a la trama urbana fins a la nova estació de trens i alhora permetre el desenvolupament de l'avinguda de l'Esport.

«La proposta donarà continuïtat i aportarà coherència a la imatge urbana del municipi», argumenten des del consistori. El desenvolupament  al nord del barri actual de la Parellada-Pinaret, fins a l’actual zona esportiva municipal, es farà de tal forma que tingui una transició progressiva en l’augment de l'edificabilitat, des d’habitatges unifamiliars  a edificis d’habitatges plurifamiliars  de protecció oficial.

Un 60% del sostre que es construeixi en aquest nou àmbit haurà de ser d'habitatge protegit

La modificació del planejament aprovada aquest dilluns 24 de febrer comportarà que augmenti el sostre protegit fins al 60% del total del polígon d'actuació PA-6 'El Pinaret', destinant-lo a habitatge de protecció oficial de règim especial i de règim general i a habitatge protegit concertat. Alhora, es reduirà el pressupost d’urbanització de la zona. A més, es donarà la possibilitat d’incorporar fàcilment usos com el comercial o la restauració a les plantes baixes d’aquests edificis.

  

Cal recordar que una de les mesures incloses dins del  Pla d’Acció Municipal 2019-2023 presentat pel govern tripartit és fomentar i impulsar les polítiques d’habitatge, un objectiu on emmarquen aquesta actuació. Així mateix, el canvi d'ordenament al nord del Pinaret haurà de servir per integrar la nova estació i desenvolupar el projecte de l'avinguda de l'Esport. Aquest nou vial, un altre dels grans reptes fixats per aquest mandat, ha d'esdevenir la nova entrada des del nord al municipi, enllaçant la carretera de Montbrió i l'AP-7  amb la nova zona de l'estació d'Adif.

Rebuig de l'oposició a la mesura de l'equip de govern

Aquesta modificació puntual del POUM, la número 21, ha estat aprovada en el ple d'aquest dilluns 24 de febrer amb el vot favorable dels tres partits de l'equip de govern i el rebuig de l'oposició en bloc.