Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR

Mollet del Vallès augmentarà les proves PCR davant l'increment de casos de Covid

L'alcalde, Josep Monràs, ha anunciat que s'han habilitat els centres municipals per fer les proves

L'alcalde de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Josep Monràs, ha anunciat aquest dimarts que augmentaran les proves PCR davant l'increment de casos de Covid-19 al municipi. «Farem més tests PCR a tota la ciutadania que hagi pogut tenir contacte amb persones amb coronavirus. Volem tenir un major control de possibles casos positius», ha declarat el batlle a Vallès Visió. 

Augment de la taxa de casos positius

Monràs ha explicat que «hem ofert els centres municipals per fer aquestes proves PCR a persones que seran citades per Salut per haver estat en contacte amb algun positiu, més enllà de les que ja s'estan portant a terme als Centres d'Atenció Primària (CAP), amb l'objectiu de tenir un major control». A més, ha assegurat que alguns representants del consistori i del departament de Salut s'han tornat a reunir per seguir treballant en mesures de prevenció i detecció de casos de coronavirus

Segons ha informat l'Ajuntament de Mollet en un comunicat, durant les últimes setmanes ha augmentat la taxa de nous casos positius fins als 132, mentre que la taxa de reproducció és de 2,06 i el risc d'un nou brot de 407,72. La setmana de l'1 al 7 d'agost es van fer 512 PCR als habitants del municipi, 69 dels quals van donar un resultat positiu. Tot i això, el 61% d'aquestes persones eren asimptomàtiques.

L'alcalde assegura que, tot i que les dades estan per sota de la mitjana de Catalunya, «sabem que hem tingut un increment molt important de casos. Ara ens preocupen els possibles contagis en alguns col·lectius, fruit de la irresponsabilitat, però que no s'està produint al sistema hospitalari». 

200 infraccions al juliol: 85 per no portar mascareta

Durant el mes de juliol, la Policia Municipal de Mollet del Vallès va detectar 200 infraccions relacionades amb les mesures de prevenció del coronavirus. 85 d'aquestes sancions es van posar per no portar la mascareta, moltes de les quals a gent jove. La resta d'infraccions es devien al consum de begudes alcohòliques a la via pública, i a diversos locals d'oci i de restauració per incomplir les restriccions horàries i d'aforament.