Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una compareixença de premsa, amb les banderes d'Espanya i Europa a la seva dreta

Posen fil a l'agulla: Noves ajudes del govern espanyol contra la covid-19

Els diners, destinats a pimes, empreses i autònoms, es vehicularan a través de tres fons

El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts els criteris de repartiment dels 11.000 milions d'euros d'ajudes a empreses, pimes i autònoms que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el passat 24 de febrer. Aquests recursos es destinaran principalment a sectors que creixien abans de la pandèmia i que ara es troben en una situació extremadament complexa, com són l'hostaleria, la restauració, el petit comerç i el sector turístic, entre altres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons el govern espanyol, les ajudes permetran que contractin els treballadors necessaris per a la recuperació econòmica. Els 11.000 MEUR arribaran al teixit econòmic a través de tres fons. Previsiblement un anirà destinat a empreses afectades per la crisi que es vehicularan a través de les comunitats autònomes, un altre serà de crèdits ICO i un altre suposarà la recapitalització d'empreses amb problemes de liquiditat.

La negociació amb el Banc d'Espanya i els bancs, encarrilada

El president del govern espanyol va apuntar que l'Executiu tenia encarrilada la negociació amb el Banc d'Espanya i els bancs. El pla inclourà un fons per a quitances i un altre per a recapitalització de les pimes, i el disseny dels mecanismes està a càrrec de la vicepresidència econòmica.


Els diners, segons aquestes fonts, permetran reforçar la solvència dels balanços de les empreses, les pimes i els autònoms, perquè «puguin reprendre la seva activitat, fer les inversions necessàries i contractar els treballadors que requereixen per iniciar en plenitud de facultats la recuperació econòmica».

Reclamen 2.600 milions d'euros d'aquest fons per a Catalunya

La Cambra de Comerç de Barcelona reclama per a Catalunya 2.600 milions d'euros dels 11.000 que va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a empreses, pimes i autònoms i que aquesta quantitat es vehiculi a través d'ajudes directes prioritzant els sectors afectats. L'ens argumenta que Catalunya ha registrat el 23,7% del total dels treballadors en ERTO —més de 170.000 expedients— i que, per tant, hauria de rebre la mateixa part proporcional en aquest paquet d'ajudes, uns 2.600 milions d'euros.

Així mateix, la Cambra demana que aquestes ajudes tinguin una «planificació i implementació immediata» amb l'objectiu d'evitar el tancament d'empreses que eren viables abans de la crisi.