Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Moltes monedes de pesseta damunt d'una taula

La moneda de 5 pessetes que podries tenir en algun calaix i val una fortuna

Aquesta és una d'aquelles monedes que solen passar desapercebudes i per la que tu mateix podria aconseguir un bon pessic de diners

Són moltes les monedes que pots trobar perdudes per algun racó de casa teva i que compten amb un gran valor. En el cas de les pessetes, sempre és bo comprovar-ho abans de desfer-te'n.

En aquest cas, crida l'atenció una moneda, en concret, de 5 pessetes. Tot i que, al seu moment, el seu valor era baix, actualment s'arriben a pagar prop de 400 euros per ella. Per aquest motiu, és recomanable que facis una ullada a casa per si la pots tenir.

I és que, des de fa uns anys, les monedes de pessetes han assolit un gran valor, i han esdevingut unes de les més buscades per part dels col·leccionistes. Per això, aquesta pot ser una gran oportunitat per aconseguir uns diners extra molt preuats.

Aquesta és la moneda de 5 pessetes més interessant

Cada cop són més les peces que desperten interès. En el cas de les pessetes, sempre cal estar atents a les que es van emetre a les dècades d'entre els 50 i els 90, ja que amb elles pots aconseguir una petita fortuna.

Un bon exemple el tens a la moneda de 5 pessetes de 1994. Aquesta és una clara mostra de com la numismàtica s'ha convertit en una tendència a l'alça en els darrers anys, ja que també es tenen en compte la raresa i el valor històric de les peces en qüestió.

Moneda de 5 pessetes pels dos costats, amb un fons de diverses pessetes
Aquesta és la moneda de 5 pessetes de 1994 | Getty Images, Google Imagenes

Aquesta moneda en concret ha sabut guanyar-se un lloc especial per als col·leccionistes gràcies a aspectes com ara la seva raresa, però també pel seu significat històric. Això s'ha traduït en preus que ronden fins als 390 euros al mercat del col·leccionisme.

Recorda comprovar amb calma les monedes

Com veus, les pessetes poden tenir un gran valor amb el pas dels anys. Això també és una cosa que passa amb un altre tipus de peces, com les d'euro i fins i tot els cèntims. Qualsevol podria desar un enorme valor monetari.

Per aquest motiu, una de les principals recomanacions dels experts és que sempre miris bé les teves butxaques i qualsevol racó de casa teva. Així mateix, abans de desfer-te de les monedes, convé que comprovis si tenen algun valor.

Per això, pots mirar en diferents portals especialitzats de subhastes en línia, així com en botigues físiques de col·leccionisme. A més, a molts d'aquests llocs us podran posar en contacte amb possibles compradors, en cas que tingueu una peça afortunada.