La Germandat del Monestir de Poblet ha manifestat en l'editorial de la seva revista publicada per les festes de Nadal que «les peticions de penes» als presos polítics són «completament exagerades i unes acusacions que no es corresponen amb el que molts han vist en la realitat». Des del Monestir de Poblet han aclarit que la Germandat «és una associació de laics que comparteixen l’espiritualitat cistercenca i que tenen la seva pròpia estructura i funcionament desvinculada de la Comunitat de monjos».
«Profund malestar» per la situació dels presos
La Germandat destaca que «la societat és plural i té punts de vista diferents, fins i tot en qüestions radicals. El que sembla, però, un sentiment àmpliament compartit que depassa la normalitat social i crea un profund malestar és la situació dels presos per decisions polítiques, en reclusió sense judici des de fa molts mesos».
Necessitat de diàleg
L'editorial insisteix «en la necessitat del diàleg sincer i en l'abandonament de la via judicial per resoldre un conflicte polític de primer ordre, tal com van dir els bisbes catalans en la seva declaració».
«No es pot parlar d'un país fracturat»
En l'edició del mes de desembre de la revista també es posa de manifest que la situació política a Catalunya «és lluny de normalitzar-se. No creiem, però, que es pugui parlar d'un país 'fracturat' —els qui ho pensin que visitin l'Ulster per saber què vol dir "'societat fracturada'— i les divisions que ara hi ha no són pas més greus que les que puguin sorgir dels debats sobre l'avortament, l'eutanàsia o el matrimoni entre persones del mateix sexe».
Revista fundada l'any 1947
La revista Poblet es va fundar l'any 1947 per la comunitat de monjos cistercencs, amb l'ajut de la Germandat de Poblet. En aquest primer període de la publicació van aparèixer vuit números, els quatre darrers agrupats en dos volums, que van de 1947 a 1949. Cinquanta anys més tard, concretament el mes de gener de 2001 sortí a la llum de nou la revista en una segona època, aquest cop editada per la Germandat de Poblet.