Monistrol de Montserrat restringeix l’ús d’aigua de l’aixeta

L’Ajuntament demana que no s’utilitzi per beure, rentar-se les dents i cuinar a causa de la seva terbolesa

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat demana que no s’utilitzi l'aigua de l'aixeta per beure, rentar-se les dents i cuinar
L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat demana que no s’utilitzi l'aigua de l'aixeta per beure, rentar-se les dents i cuinar | Cedida

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat ha demanat als seus veïns que no utilitzin l'aigua de l'aixeta per beure, rentar-se les dents i cuinar a causa de la seva terbolesa que presenta degut a les pluges dels darrers dies. En un comunicat públic aquest dimarts a les seves xarxes socials, alerten que l'aigua «conté avui un nivell de terbolesa per sobre del màxim permès, segons les analítiques efectuades per comprovar la seva qualitat».

«Això és degut a la intensitat de les pluges dels darrers dies, tal com succeeix en molts altres indrets», apunten. Per aquest motiu, i seguint els consells de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat, des del consistori han comunicat «que no es pot fer ús de l'aigua per beure, rentar-se les dents o cuinar», tot i que és «perfectament vàlida per a la resta d'usos».

«Tot i tractar-se d'un episodi puntual i excepcional, aquestes indicacions es mantindran vigents fins a nou avís», afirmen des de l'Ajuntament. Sorea ja està realitzant els controls necessaris i duent a terme les tasques oportunes per poder restablir la qualitat de l'aigua com més aviat millor.

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat ja ha desactivat els plans Inuncat i Ventcat després de la finalització de l'episodi de pluges i vents tropicals que s'ha produït amb el pas de l'huracà Leslie. Tot i això, demanen mantenir la prudència, ja que els cabals dels rius continuen sent molt abundants.

Cassà de la Selva també ha presentat problemes amb l'aigua

Monistrol de Montserrat no ha estat l'únic municipi català amb problemes a l'aigua provocats per les pluges torrencials dels darrers dies. La setmana passada, l'Ajuntament de Cassà de la Selva va alertar que per les tempestes i una fuita d'aigua es va haver de recórrer als pous municipals.

No obstant això, l'aigua d'aquests pous contenia ferro i manganès i el filtre no tenia prou capacitat per assolir la gran quantitat d'aigua que es necessitava, motiu pel qual en obrir l'aixeta de les cases sortia d'un color marronós. Tot i això, seguia mantenint totes les garanties sanitàries i estava degudament clorada.


Comentaris

envia el comentari