Montserrat Caballé, hospitalitzada

La soprano de 85 anys està ingressada des de fa sis dies en un hospital de Barcelona
La soprano Montserrat Caballé durant una actuació al Liceu de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La soprano Montserrat Caballé està ingressada des de fa sis dies a un hospital de Barcelona. Segons va revelar ahir a última hora de la nit ‘La Vanguardia’, la cantant catalana, de 85 anys d'edat, travessa un problema a la vesícula i, per la qual cosa, hauria estat ingressada ràpidament. La família, però, assegura al mitjà citat anteriorment que el seu estat de salut evoluciona favorablement.

 

La setmana que ve, d’altra banda, podria ser clau per una Caballé que podria rebre l’alta, gràcies a aquesta pròspera evolució anunciada per la família. Finalment, també cal destacar que la soprano ja estava sent tractada de la malaltia que pateix a l’Hospital de Sant Pau i, segons informen, responia de forma positiva.

 

S'espera que rebi l'alta durant la Mercè

Segons expressa la família, s'espera que la soprano de 85 anys rebi l'alta durant les festes de la Mercè a Barcelona, que finalitzen aquesta setmana. Ara, doncs, caldrà esperar al dia d'avui —demà a molt estirar— per esperar que la cantant barcelonesa rebi l'alta hospitalària. 

 

Montserrat Caballé, tot i la seva edat avançada, sempre va estar molt activa sobre els escenaris d'òpera, fins que l'any 2012 va sofrir un ictus de caràcter lleu durant una de les seves actuacions a Rússia i, per tant, va haver de suspendre la seva gira i ingressar a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. A més, en el mateix any també va patir un trencament de l'húmer del qual va recuperar-se lentament, provocant que, amb tot, hagués de retirar-se temporalment i que l'any 2014 l'haguessin d'intervenir per posar-li una pròtesi.

 

Freddie Mercury i Montserrat Caballé a Barcelona l'any 1987 | Cedida

 

Caballé, amiga de Freddie Mercury

La cantant és molt reconeguda per la seva enorme trajectòria, sent «una de les més grans sopranos d'òpera de la segona meitat del segle XX» i debutant en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona l'any 1962 amb 'Arabelle' de Richard Strauss. A més, va formar part de l'àlbum 'Barcelona', editat l'any 1988, de Freddie Mercury, líder de Queen, amb qui va mantenir una gran amistat.