Mor inesperadament amb només 41 anys l'empresari català Javier Rigau

Va ser un dels fundadors deel fons de capital de risc Abac Capital

Empresari en un fons de capital de risc a Espanya
Javier Rigau era un dels líders dels fons de capital de risc a Espanya | Apax

El financer Javier Rigau va perdre la vida aquest passat diumenge, 26 de juliol, en un tràgic accident de cotxe, segons ha avançat el mitjà 'El Confidencial'. Rigau, de 41 anys, era un dels socis fundadors de la firma d'inversió AbacCapital. L'empresari va morir en un accident de trànsit, prop de la localitat gironina de Ger, a la Baixa Cerdanya, després que el cotxe on viatjava xoqués frontalment amb un altre.

Abac Capital es tracta d'un fons de capital de risc que va muntar amb els seus companys Oriol Pinya i Borja Martínez de la Rosa l'any 2014. Tots tres socis fundadors van compartir etapa al gegant Apax Partners abans que aquest reformulés la seva estratègia per operar a la península.

El financer català, de tan sols 41 anys, acumulava ja un destacat bagatge professional en la indústria del capital de risc on va debutar a Granville Baird. Rigau era llicenciat en Administració d'Empreses per ESADE i MBA per Harvard University School.

Tot i acumular una bona trajectòria professional, Javier no era l'únic membre de la família Rigau vinculat al món dels fons de capital de risc, ja que el seu germà, José María, és soci fundador d'Endurance, un fons especialitzat en el rescat d'empreses. José María també té Barcelona com a centre operatiu.

Commoció al sector empresarial

La tràgica i inesperada notícia ha causat una veritable commoció entre els seus socis i amics Oriol Pinya i Borja Martínez de la Rosa. També ha afectat la resta de l'equip d'Abac Capital, on s'havia sumat com a quart soci Federico Conchillo procedent de PAI Partners l'any passat, després del creixement de la gestora.

Totes aquelles persones amb qui, al llarg dels anys, Javier va tractar per qüestions de treball coincideixen a assenyalar que aquest tenia un caràcter afable i generós, segons recull 'el Confidencial', uns adjectius ben allunyats del perfil estereotipat que s'atribueix, habitualment, als professionals del capital de risc. 

Marta Ferrusola, ingressada en estat greu

D'altra banda, aquest passat dissabte,Marta Ferrusola va ser ingressada i operada d'urgència després de patir una forta caiguda a la seva casa d'estiu a Queralbs. La dona de Jordi Pujol continua ingressada a l'Hospital Vall d'Hebron aquest dilluns i es troba en estat greu.


Comentaris

envia el comentari