Mor Santi Sans, actor i humorista català, als 86 anys

Veí de Gràcia, va ser conegut pel seu pas per múltiples escenaris barcelonins o programes com 'Un, dos, tres' i 'Filiprim'

Santi Sans en un dels programes de 'Filiprim'
Santi Sans es va fer conegut pel seu humor a programes com 'Filiprim' | CCMA

L'humorista i actor Santi Sans ha mort aquest dimecres als 86 anys, després de més de mig segle de carrera, ha informat la seva família a Europa Press. L'artista català estava ingressat des de feia dies a l'Hospital de Mataró, on ha mort aquest dimecres a mitjanit. La capella ardent s'obrirà dijous al Tanatori de les Corts de Barcelona.

Primera etapa amb petits papers 

Va néixer el juliol del 1933 al barri barceloní de Gràcia on, de petit, ja va ser actor aficionat; i va debutar professionalment el 1956 amb un paper en l'obra 'Recién casados, no molestar', dirigida per Adolfo Marsillach al teatre Windsor de la ciutat.

També va actuar a diversos teatres amb Fernando Fernán Gómez i Amparo Soler Leal, entre d'altres actors, i després va tenir papers al cinema, en què va compartir càmera amb Sara Montiel, per exemple.

El seu èxit definitiu: el salt a l'humor 

Marsillach li va aconsellar especialitzar-se en l'humor: va actuar en espectacles de diversos teatres i sales, molts dels quals van estar en cartell als escenaris del Paral·lel i tot Barcelona, com l'Apolo, el Victoria, l'Arnau i el Condal, amb actors i vedets com Bàrbara Rey, Tania Doris, Norma Duval i Lita Claver 'La Maña'.

A les sales de festa també hi va actuar als anys 60 juntament amb cantants com Julio Iglesias i Raphael, els quals presentava i imitava, per amenitzar els espectacles. Als anys 70 va actuar en diversos espais de TVE Catalunya, sobretot humorista, i també en la primera etapa del concurs 'Un, dos, tres', quan el presentava Kiko Ledgard.

Als anys 80 Sans es va fer molt popular a TV3, amb actuacions d'humor i imitacions en diversos programes, entre els quals destaquen 'Filiprim' i 'Tres i l'astròleg', a més d'actuar després en la sèrie dramàtica 'Laberint d'ombres'.

Aquesta interpretació en una sèrie dramàtica el va portar poc després a actuar a l'escenari del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a 'Solness, el constructor', de Henrik Ibsen, l'any 2000. També el mateix any actuaria al Teatre Lliure amb 'L'hort dels cirerers', obra per la qual va ser nominat als Premis Max com a actor secundari.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari