Rubalcaba ha mort a l'edat de 67 anys

Mor Alfredo Pérez Rubalcaba després de patir un ictus

L'exsecretari general del PSOE havia deixat la política feia temps, i es dedicava a la docència universitària

Alfredo Pérez Rubalcaba ha mort avui amb 67 anys  després de patir un  ictus. L'exsecretari general del PSOE i antic ministre de l'Interior estava ingressat des de dimecres a la tarda a l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, a la Comunitat de Madrid, en estat molt greu. 

Rubalcaba va ingressar d'urgència a l'hospital després de patir un ictus

El dijous dia 9 de maig, l'Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda va emetre un segon comunicat per tal d'informar que l'estat de salut de Rubalcaba havia empitjorat i que l'exsecretari es trobava en estat s'«extrema gravetat» després de patir l'ictus. 

Tot i ser sotmès al protocol mèdic per aquests casos d'infart cerebral, l'estat de salut de l'exministre socialista va anar cap a pitjor a mesura que passaven les hores. Per desig exprés de la família, el centre mèdic no va voler donar més detalls sobre l'estat de salut de Rubalcaba, que va ingressar a la Unitat de Cures Intensives després que el servei d'urgències mèdiques l'atengués a casa.

Una gran trajectòria professional a l'esquena

L'històric ministre és famós per haver ocupat llocs de gran importància política des de l'època de Felipe González, moment en el qual va ser ministre d'Educació i Ciència, així com titular de la cartera de Presidència. Rubalcaba va ser també el principal  responsable de la campanya electoral que va portar a Zapatero a aconseguir la victòria el 2004. Després de la segona victòria de Zapatero, el 2008, va tornar a ser ministre d'Interior i també de Defensa, durant la baixa de maternitat de Carme Chacón. Finalment, el 2011 es va convertir en vicepresident del govern

Durant la seva trajectòria professional, Alfredo Pérez Rubalcaba va ser vicepresident durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, però finalment l'any 2014 va retirar-se totalment del món de la política, després dels lamentables resultats obtinguts a les eleccions europees mentre ell era el secretari general del PSOE. Tanmateix, no es va jubilar, ja que va tornar a ser professor. Concretament, l'exministre va dedicar-se a ensenyar química orgànica a la facultat de Química de la Universitat Complutense de Madrid.