URGENT

🚑 Nou repunt de contagis a Espanya: 1.690 en les últimes 24 hores

Mor als 34 anys el periodista Pablo López Orosa

Reporter de guerra, havia tornat feia poc del seu últim viatge a Moçambic

Imagen del periodista Pablo López Orense
Pablo López ha mort a última hora de la tarda d'aquest passat divendres | Pàgina web de Pablo López Orosa

Dol al món de la comunicació. El periodista gallec Pablo López Orosa ha mort amb només 34 anys la tarda d'aquest passat divendres, a casa seva, a la localitat d'Oza-Cesuras. Segons avançava Cadena SER, el jove havia tornat de Moçambic el 31 d'octubre i pocs dies després havia començat a trobar-se malament. Els familiars han afegit que a principis de setmana Pablo tenia símptomes de grip, per la qual cosa va decidir acudir a l'hospital dijous. Després de fer-li una anàlisi de sang, el van enviar a casa.

Un dia després, Pablo moria a la casa de la família. De moment, no han transcendit les causes de la seva mort, però tot apunta que podria estar relacionada amb el seu últim viatge.

 

Reporter de guerra

Pablo López Oroso, llicenciat en periodisme a la Universitat Complutense de Madrid, va endinsar-se al món laboral per primera vegada de la mà d'Onda Cero La Coruña. Aviat però s'especialitzaria en les cobertures internacionals, que el portarien a viatjar a l'Orient Mitjà, a l'Àfrica, al sud-est asiàtic i a l'Amèrica Central, col·laborant en mitjans de comunicació com 'El País', 'El Mundo', 'Público', 'La Razón', agències com 'Efe' o publicacions com 'Jot Down'.

Autor del reportatge 'La tregua de sus zapatos' sobre la violència a Guatemala, López veia recompensada la seva labor el 2017 amb el premi 'Periodismo Solidairo Joan Gomis'.

  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari