Mor amb tan sols 14 anys Ben Watkins, un concursant de 'Masterchef Junior'

El 2017, quan tan sols tenia 11 anys, el seu pare va matar la seva mare i es va llevar la vida

Ben Watkins, en una fotografia de la sisena edició de Masterchef Junior (USA) amb els presentadors
Gordon Ramsay ha lamentat la mort del petit a les xarxes | Cedida

Bet Watkins, un concursant de la sisena edició de la versió estatunidenca de 'Masterchef Júnior', va morir ahir dilluns, 16 de novembre, als 14 anys a causa d'un càncer. Segons han informat des de 'TMZ', el petit estava rebent un tractament per a l'histiocitoma fibrós angiomatós, un tumor de teixit tou que té lloc amb major freqüència en nens i adults joves, en el Lurie Children's Hospital of Chicago.

Ben era una de les poques persones del món que patia aquesta malaltia però tal com va assenyalar el seu oncle i tutor legal, Anthony Edwards «mai es va queixar, ni una sola vegada». «Estàvem orant per un resultat diferent. Però els pulmons de Ben ja no podien donar-li l'aire que necessitava per a respirar. Ha estat devastador», va explicar a 'Chicago Tribune'.

«El nostre Ben es va anar per a estar amb la seva mare el dilluns a la tarda, després d'una batalla d'any i mig contra el càncer», va dir Donna Edwards, la seva àvia materna. «Ben va ser i sempre serà la persona més forta que hem conegut».

El petit xef tenia diversos tumors localitzats el pulmó, la columna i l'espatlla, a més d'un al coll de la «grandària d'una taronja». Per aquest motiu, Ben va haver de ser ingressat a l'hospital en la unitat de vigilància intensiva a l'estiu i sotmetre's a tractaments de quimioteràpia.

Malgrat el dur que va ser per a ell, no es va rendir i fins i tot l'adolescent es va oferir perquè els doctors realitzessin recerques sobre la seva malaltia. «Pot usar el meu nom. Facin el que sigui necessari. No vull que un altre nen hagi de passar pel que estic passant».

Tragèdia familiar

Malgrat la seva curta edat, el càncer no va ser l'únic esdeveniment tràgic que va viure Ben Watkins. El 2017, quan tan sols tenia 11 anys, va sofrir la terrible pèrdua dels seus pares. El seu pare, Michael Watkins, va disparar a la seva mare, Leila Edwards, i la va matar, per a posteriorment suïcidar-se. Des d'aleshores, el petit xef va estar a càrrec del seu oncle, qui va romandre al seu costat els 18 mesos que Ben va ser a l'hospital.

No obstant això, Anthony Edwards ha explicat que el petit xef sempre va ser un nen feliç i que li encantava treballar en el local d'hostaleria del seu pare, 'Big Ben's Bodacious Barbecue Deli' situat en Gary, Indiana, i que somiava a obrir el seu propi restaurant i la seva pròpia fleca quan fos major.

Encara que Bet Watkins va ser un dels favorits de la seva edició, va ser expulsat en el tercer programa. No obstant això, el seu carisma va aconseguir enamorar al públic i al jurat. Gordon Ramsay, xef i presentador de 'Masterchef Júnior' als Estats Units, ha publicat un emotiu comiat en les seves xarxes socials.

«Hem perdut a un mestre de la cuina de 'Masterchef Júnior' avui. Ben eres un cuiner increïblement talentós i un petit home encara més fort. La teva curta vida va tenir molts girs complicats, però sempre vas seguir endavant. Vaig adorar cuinar i riure amb tu en el set. Amb el cor trencat avui per perdre al meu petit company, comandament tot el meu amor a la família de Ben Watkins amb aquesta terrible pèrdua».

Fox, la cadena que emet el programa culinari als Estats Units, també ha compartit les seves condolences per la defunció del petit.

«Amb gran tristesa lamentem la defunció de Ben Watkins, un benvolgut membre de la família de 'Masterchef Junior'. Ben va superar moltes coses en la seva vida amb una actitud notablement positiva. Va ser un gran model a seguir per als xefs de totes les edats i tots en EndemolShine North America i Fox Entertainment l'estranyarà profundament».


Comentaris

envia el comentari