Imagen del ciclista Mario Zumaquero durante una prueba

Mor atropellat a l'A-7 el conegut ciclista Mario Zumaquero amb 44 anys

No s'ha pogut fer res per ell després d'un brutal atropellament

Dol al món de l'esport després de la mort  de Mario Zumaquero, un conegut ciclista  i organitzador de proves d'atletisme i de muntanya, especialment a la zona de Màlaga, quan només tenia 44 anys. 

El ciclista va morir aquest diumenge després de ser atropellat  per un altre vehicle a l'A-7, al seu pas pel terme municipal d'Estepona, a la província malaguenya. Segons van informar fonts locals, el conductor del turisme, després de topar amb ell, va fugir del lloc dels fets i no el va socórrer.

Un cop els serveis d'emergència van arribar a la zona, després de rebre l'avís d'un altre conductor que circulava per la zona, el ciclista ja havia mort. Segons fonts mèdiques, Zumaquero va ser envestit per un cotxe, el que li va causar greus ferides que no va poder suportar. 

La Guàrdia Civil està investigant ara les circumstàncies de l'atropellament i ja ha detingut una conductora, suposada autora dels fets i a qui podrien acusar d'un delicte d'homicidi, agreujat per la posterior fuga i omissió del deure de socórrer la víctima.

«Avui és un dia trist per a Ojén  i per a l'esport. Han atropellat el nostre amic Mario Zumaquero i s'han donat a la fuga. Mario ha mort. Espero que trobin els culpables. MARIO DEP. Els meus condols a la família», va escriure en les seves xarxes socials José Antonio Gómez, alcalde d'Ojén, localitat d'on era natural el ciclista.

Commoció en el món de l'esport

El món del ciclisme està molt commocionat  per aquesta pèrdua i sobretot per les formes en què s'ha produït. «Això és un assassinat en tota regla, ningú hauria de perdre la vida a la carretera d'aquesta manera. El responsable ha de pagar per això», assenyalava un altre ciclista, Luis Ángel Maté. 

Entitats esportives d'Andalusia  i de la resta de l'Estat han mostrat el seu condol a les xarxes i han enviat missatges de suport a la família de Mario Zumaquero, molt afectada per la seva pèrdua. El Marbella FC, per exemple, va expressar «el seu més sentit condol a la família i amics de l'esportista Mario Zumaquero per la seva tràgica mort. Descansi en pau, Mario».

Molts altres esportistes, especialment ciclistes, han lamentat la desgràcia i han recordat una de les peticions que fa més anys que fan als diferents governs: més seguretat en la seva professió. 

Molts conductors no respecten les mesures de seguretat amb ells i no respecten ni la distància de seguretat —per avançar un ciclista cal que hi hagi, com a mínim, 1,5 metres de distància entre el cotxe i el ciclista— ni els límits de velocitat.