El doctor Cavadas operant a un menor

Mor Emmanuel, el nen de 10 anys operat d’un tumor craneal a València

El nen havia passat l’última revisió aquest dijous i es trobava en condicions de tornar el seu país

Emmanuel, el nen africà de 10 anysque va ser operat pel prestigiós cirurgià Pedro Cavadas d'un tumor craniofacial  no maligne, que formava una massa més gran que el seu cap, va morir durant la tarda d'ahir divendres a l'avió que el portava a casa, de Madrid a Casablanca. Segons fonts properes a l'entorn de Cavadas, el menor es va sentir indisposat durant el vol i l'avió va haver d'aterrar d'emergència a Màlaga.

 

Aquestes fonts asseguren sentir-se «consternats» per la notícia, ja que  Emmanuel va passar la darrera revisió aquest dijous i es trobava en bon estat per tornar al seu país. L'equip de Pedro Cavadas espera ara el resultat de l'autòpsia per esclarir les causes de la seva mort, moment en que emetran un comunicat.

Una operació massa complexa

Emmanuel patia un fibroma ossificant gegant amb base al crani, motiu pel qual va sol·licitar l’ajuda de la Fundación Cavadas. Aquesta entitat disposa d’una clínica al Congo, però va haver de traslladar-se a Espanya, ja que la intervenció era molt complexa a causa de la grandària de la massa tumoral.

 

El cirurgià ja va declarar, en una entrevista amb Efe, que havia estat un dels tumors més grans que havia tractat mai i que el petit va arribar a la clínica valenciana «molt dèbil i amb un problema de coagulació no diagnosticat d'origen que el feia sagnar en cada cura». Emmanuel va viatjar a Espanya amb el seu pare, Jules Mbulá, qui va assegurar que feia cinc anys que el seu fill desenvolupava el tumor.

També et pot interessar...