Mor el guitarrista Amadeu Casas, referent del blues a Catalunya

El músic barceloní ha traspassat a l'edat de 66 anys

Imatge del guitarrista, cantant i compositor, Amadeu Casas, mort aquest dissabte 26 de desembre als 66 anys
Casas era un referent del blues a Catalunya | A. Bertol / amadeucasas.cat

El guitarrista, cantant i compositor Amadeu Casas ha mort aquest dissabte als 66 anys. El músic barceloní era una referent del blues a Catalunya, essent membre fundador de grups com Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company i Tandoori Lenoir. Casas també va col·laborar habitualment amb músics com Quico Pi de la Serra, Big Mama Montse, Dani Nel·lo, Txell Sust o August Tharrats.

El músic català deixa sis treballs discogràfics, de 1997 a 2015: Blues a go-go, Estrictament personal, Strollin' band, Blue Machine, Matèria orgànica i Lo gaiter de la Muga. «Gràcies, Amadeu Casas, per tot el llegat que perdura en la música i es farà gran en moltes persones. Una abraçada a tants que en ens sentim orfes avui», ha afirmat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

«Ens deixa un autèntic referent en l'àmbit del blues, músic complet, guitarrista excel·lent, company còmplice de multitud d'artistes», han recordat des de la conselleria de Cultura. El tanatori de Sancho Dávila de Barcelona acollirà una cerimònia en memòria de Casas aquest dimarts 29 de desembre al matí.

Els companys de professió recorden la figura d'Amadeu Casas

Companys de professió d'Amadeu Casas també s'han afanyat a mostrar el seu condol per la mort del guitarrista barceloní. «Colpejat per la notícia. Ens ha deixat l'Amadeu Casas. Una gran pèrdua humana i musical. Bon viatge Amadeu», ha afirmat el saxofonista Dani Nel·lo. «Amadeu, quines òsties que ens fot la vida. Damunt de l'escenari vas ser etern. A baix, una persona increïble que bategava humanitat per tot arreu. Quina merda de 2020. Et trobaré molt a faltar, estimat. Tot el condol a la família i al Quico», ha afegit el cantautor Cesk Freixas.


Comentaris

envia el comentari