Mor el dibuixant Josep Antoni Fernández als 71 anys

L'històric dibuixant d''El Punt Avui', va ser director d’'El jueves' i 'El Papus'

Josep Antoni Fernández i Fernández en arxiu
Josep Antoni Fernández i Fernández ha mort aquest dilluns als 71 anys | Twitter (@escriptors)

L'històric dibuixant Josep Antoni Fernández, conegut com Fer, ha mort aquest dilluns als 71 anys, segons ha informat 'El Punt Avui', mitjà on dibuixava, a través del seu web.

Com ha explicat el diari, Fernández ha publicat a 'El Punt Avui' la vinyeta diària des del 1987 fins aquest mateix dilluns, que l’ha dedicat a la tornada a l’escola. A més de fer la vinyeta diària al diari, va ser director d’'El jueves' i 'El Papus' i també col·laborava a 'El temps'

Fer va néixer l'any 1949, era originari de Mansillas de las Mulas, a Lleó, però amb tan sols quatre anys ell i la seva família es van instal·lar a la caserna de la Guàrdia Civil de Mollet del Vallès . El 1982 va ser un dels creadors d''El Jueves', revista que va dirigir posteriorment. Va substituir el caricaturista Cesc al diari 'Avui'. Va rebre el premi Ivà al millor dibuixant humorístic (1996).

El dibuixant va començar col·laborant en publicacions com 'Mata Ratos', 'En Patufet', 'Oriflama' i 'La Prensa' i va treballar també a 'Barrabás', on feia humor del món de l’esport. També va ser un dels impulsors del Premi Inernacional d'Humor Gat Perich, i ha rebut diversos guardons i reconeixements, entre ells, la Creu de Sant Jordi.


Comentaris

envia el comentari